Τράπεζες: Η μεγαλύτερη περικοπή θέσεων εργασίας από το 2015

Τον μεγαλύτερο γύρο μείωσης θέσεων εργασίας της τελευταίας τετραετίας πραγματοποίησαν οι τράπεζες διεθνώς το 2019.

Στην προσπάθειά τους να μειώσουν τα κόστη, εν μέσω της επιβράδυνσης της οικονομίας και της στροφής τους στην ψηφιακή τεχνολογία, οι 50 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου ανακοίνωσαν σχέδια για μείωση 77.780 θέσεων εργασίας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές μετά το 2015,

όταν οι θέσεις εργασίας είχαν μειωθεί κατά 91.448.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από υπολογισμούς του Bloomberg, που βασίζονται σε στοιχεία από τις ίδιες τις εταιρείες και εργατικά συνδικάτα. Οι τράπεζες στην Ευρώπη, που αντιμετωπίζουν και το πρόσθετο βάρος των αρνητικών επιτοκίων, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 62% του συνόλου, έχοντας καταργήσει 63.611 θέσεις εργασίας.

Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος, καθώς αρκετές τράπεζες καταργούν προσωπικό χωρίς να γνωστοποιούν τα σχέδιά τους. Η Morgan Stanley αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που ανακοινώνει απολύσεις, μειώνοντας το εργατικό της δυναμικό κατά 1.500 θέσεις, σύμφωνα με πηγές του BBG. Οι τράπεζες στη Βόρειο Αμερική έχουν καταργήσει συνολικά 7.669 θέσεις εργασίας το 2019.

Τα φετινά στοιχεία καταδεικνύουν την αδυναμία των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς η οικονομία της περιοχής είναι ευάλωτη στις αντιπαραθέσεις στο παγκόσμιο εμπόριο, ενώ τα αρνητικά επιτόκια «ροκανίζουν» τα έσοδα από δραστηριότητα δανεισμού.

ΤΡΑΠΕΖΕΣθέσεις εργασίαςΠερικοπές
Keywords
Τυχαία Θέματα