Τραμπ: «Άνθρωποι στο σκοτάδι» ελέγχουν τον Μπάιντεν

10:12 1/9/2020 - Πηγή: Reporter

Ρεσιτάλ συνωμοσιολογίας από τον Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της προεκλογικής κόντρας με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε τη Δευτέρα ότι ο αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ελέγχεται από ανθρώπους οι οποίοι καραδοκούν στο «σκοτάδι». Ασφαλώς, όμως, δεν τους "κατονόμασε".

Αναλυτές στις ΗΠΑ, άλλωστε εκτιμούν πως

ο Τραμπ απλώς επιλέγει να επενδύσει στη συνωμοσιολογία, καθώς βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις και ενώ στις ΗΠΑ επικρατεί ακόμη έντονη αναταραχή για τη ρατσιστική αστυνομική βία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί να δημιουργήσει έτσι "κλίμα" για τον αντίπαλό του, με ανυπόστατες, ωστόσο, κατηγορίες.

Συγκεκριμένα ο Τραμπ είπε ότι δεν θέλει να συζητήσει για τον αντίπαλό του στις εκλογές, διότι ο Μπάιντεν χειραγωγείται από σκοτεινές δυνάμεις. Ο μεγιστάνας έχει πει επανειλημμένα πως ο Μπάιντεν, πρώην δεξί χέρι του Μπαράκ Ομπάμα, ιστορικά κεντρώος, είναι όργανο αυτών που ο πρόεδρος αποκαλεί ριζοσπαστικούς σοσιαλιστές στο κόμμα του.

Ο Μπάιντεν, διαβεβαίωσε, ελέγχεται από «ανθρώπους που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ». «Άνθρωποι που κινούνται στις σκιές, στο σκοτάδι», απάντησε όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει ποιος ακριβώς θεωρεί πως κινεί τα νήματα του Μπάιντεν.

Ο Τραμπ μίλησε ακόμα για ανθρώπους που «ελέγχουν τους δρόμους», αλλά και για «τραμπούκους» που επιβιβάζονται σε πτήσεις φορώντας «μαύρες στολές και (επιχειρησιακό) εξοπλισμό».

ΤραμπεκλογέςΜπάιντεν
Keywords
Τυχαία Θέματα