Το...ξέκοψε για φυσικό αέριο σε ρούβλια ο Μακρόν στον Πούτιν

Νέα επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε την Τρίτη (29/3) ο Εμανουέλ Μακρόν, διαμηνύοντας ξανά ότι η Ευρώπη δεν προτίθεται να πληρώσει σε ρούβλια για το φυσικό αέριο.

«Αδύνατο να πληρώσουμε σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο», φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα, επανέλαβε την ετοιμότητά του να πραγματοποιήσει μια ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη, είπε ο αξιωματούχος, αλλά πρόσθεσε ότι οι προϋποθέσεις για ένα τέτοιο βήμα δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν η Ελλάδα

και η Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη, αυτό το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό, θα πρέπει να παραδοθούν ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια για τους αμάχους που βρίσκονται εκεί.

«Για να βρεθεί μια λύση για τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση σε αυτήν την πόλη, οι Ουκρανοί εθνικιστές μαχητές πρέπει να σταματήσουν την αντίσταση και να καταθέσουν τα όπλα» ανέφερε ο Πούτιν στον Γάλλο ομόλογό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη αλλά και την απόφαση της Ρωσίας να απαιτήσει να πληρώνεται σε ρούβλια για το αέριο με το οποίο εφοδιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από το Ελιζέ, πάλι, επισημαίνεται ότι μια ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη δεν είναι δυνατή «σε αυτή τη φάση».

ΜακρόνΠουτινΡωσίαΓαλλίαΟυκρανίαΜαριούποληΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα