Τουρκία: Το χρηματιστήριο ανέστειλε τις συναλλαγές μετά το sell-off

13:06 8/2/2023 - Πηγή: Reporter

Μετά το sell-off που προκλήθηκε στον απόηχο των δύο καταστροφικών σεισμών, το χρηματιστήριο της Τουρκίας ανέστειλε την Τετάρτη τη διαπραγμάτευση μετοχών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αναστολή είναι η πρώτη σε όλη την αγορά στην Κωνσταντινούπολη από το 1999. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύματος, ο δείκτης Borsa Istanbul 100 οδεύει προς τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή

του από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Ο δείκτης εισήλθε σε bear market την Τρίτη καθώς οι απώλειες αυξήθηκαν μετά τους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας.

«Το χρηματιστήριο μας αποφάσισε να σταματήσει τις συναλλαγές σε αγορές μετοχών, futures και options», ανέφερε το Borsa Istanbul σε δήλωση στις 11:01 π.μ. τοπική ώρα, μετά από δύο αυτόματους διακόπτες κυκλώματος σε όλη την αγορά. Δεν είπε πότε θα ξαναρχίσουν οι συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό έχει ξεπεράσει τους 9.000, ενώ το πρωί της Τετάρτης η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας (AFAD) επιβεβαίωσε τον θάνατο τουλάχιστον 7.108 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 40.910.

ΤΟΥΡΚΙΑχρηματιστήριοSELL OFFσεισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα