Τουρκία: Συμφωνία εξαγωγών φυσικού αερίου στη Ρουμανία για δύο χρόνια

Η Τουρκία συμφώνησε να στείλει φυσικό αέριο μέσω αγωγού στη Ρουμανία από την 1η Οκτωβρίου, με τη συμφωνία να διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου 2025, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Turkish Petroleum Pipeline Corporation (BOTAS).

Η συμφωνία μεταξύ της BOTAS και της ρουμανικής OMV Petrom, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στην περιοχή, θα καλύπτει την εξαγωγή έως και 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου καθημερινά

στη Ρουμανία.

Και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν επίσης να αναπτύξουν συνεργασία στους τομείς της μεταφοράς, αποθήκευσης, παραγωγής, τεχνολογιών πράσινης ενέργειας, καθώς και στο εμπόριο φυσικού αερίου, ανέφερε η BOTAS.

Η συμφωνία είναι η τελευταία σε μια σειρά συμφωνιών εξαγωγής φυσικού αερίου μεταξύ της Τουρκίας και των γειτονικών χωρών.

Η BOTAS συνήψε συμφωνίες για την αποστολή φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Ουγγαρία τους προηγούμενους μήνες, ενώ στελέχη της έχουν δηλώσει ότι τους ενδιαφέρει να εντάξουν και την Ελλάδα.

Μέσα σε τρία χρόνια, η BOTAS ελπίζει να καταταγεί μεταξύ των 10 κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων στην Τουρκία. Υπό το πρίσμα αυτό, η εταιρεία επιδιώκει νέες εξαγωγικές συμφωνίες μέσω διαπραγματεύσεων με άλλες χώρες και επιχειρήσεις.

ΤΟΥΡΚΙΑBotasΡΟΥΜΑΝΙΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Keywords
Αναζητήσεις
tourkia-symfonia-exagogon-fysikou-aeriou-sti-roumania-gia-dyo-chronia.htm
Τυχαία Θέματα