Τουρκία: Πογκρόμ εναντίον Σύρων προσφύγων-76 συλλήψεις

Σε 76 συλλήψεις προέβη η τουρκική αστυνομία, έπειτα από το πογκρόμ εναντίον Σύρων προσφύγων, που ζουν και εργάζονται στην Άγκυρα.

Οι οργανωμένες επιθέσεις έγιναν με αφορμή το θάνατο ενός Τούρκου εφήβου, που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. Για το εν λόγω περιστατικό έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι, χωρίς όμως να έχει κοινοποιηθεί η υπηκοότητά τους.

Το πλήθος που έκρινε υπεύθυνους για τη δολοφονία τους Σύρους,

φώναζε συνθήματα εναντίον των προσφύγων, αναποδογύρισε αυτοκίνητα και επιτέθηκε σε καταστήματα, των οποίων ιδιοκτήτες είναι πρόσφυγες.

Οι επιθέσεις συνέβησαν χθες το βράδυ στην περιοχή Altindag, ενώ η αστυνομία να παρενέβη και προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις.

Οι Σύροι, οι οποίοι έχουν καταφύγει στη γειτονική χώρα λόγω του εμφύλιου πολέμου, ζούσαν σε αρμονία με τους Τούρκους. Δεν θεωρείται τυχαίο ότι σχεδόν 4 εκατ. εξ αυτών έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

Ωστόσο, το αντι-μεταναστευτικο αίσθημα έχει αυξηθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα, γεγονός το οποίο οφείλεται και στον λαϊκισμό κάποιων πολιτικών, που επιρρίπτουν την ευθύνη των αδύναμων οικονομικών προοπτικών στους πρόσφυγες.

ΤΟΥΡΚΙΑΠογκρόμΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Πογκρόμ, Σύρων -76,tourkia, pogkrom, syron -76