Τουρισμός και κατασκευές οι αρνητικοί πρωταγωνιστές των δεικτών απασχόλησης

Στοιχεία για τους βραχυχρόνιους δείκτες απασχόλησης σε βασικούς τομείς της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ειδικότερα, σε σχέση με το δείκτη απασχολούμενων ατόμων, η επιρροή των επιπτώσεων της πανδημίας κατά το κρίσιμο δεύτερο τρίμηνο, έγινε ιδιαίτερα αισθητή στους τομείς της εστίασης, των υπηρεσιών παροχής καταλύματος (-39,5%) αλλά και στις κατασκευές (-16,3%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Αρνητικά κινήθηκε επίσης ο δείκτης

απασχόλησης στις επαγγελματικές και επιστημονικές δραστηριότητες (-5,6%), στους τομείς της μεταφοράς και των logistics (-5,1%), στις διοικητικές δραστηριότητες και υπηρεσίες (-4,7%), στον τομέα της παροχής νερού και διαχείρισης αποβλήτων (-4,5%), αλλά και λιγότερο στον κλάδο της ενημέρωσης (-0,5%).

Από την άλλη θετικά κινήθηκε στον τομέα της ενέργειας και της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, στη μεταποίηση καθώς και σε ορυχεία και λατομεία.

Αναφορικά με τον εργάσιμο χρόνο και το δείκτη ωρών εργασίας, αρνητικός πρωταγωνιστής παρέμεινε ο τουριστικός κλάδος (-78,5%) αλλά με μειωμένο χρόνο εργασίας κινήθηκαν και οι υπόλοιποι τομείς της οικονομίας με εξαίρεση μόνο τον κλάδο της ενέργειας.

Ελληνική Στατιστική ΑρχήΤουρισμόςΕμπόριοΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣΕνέργειαδείκτες απασχόλησηςδείκτης απασχολούμενωνδείκτης μισθώνδείκτης ωρών εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα