Το...ρίσκο Λαγκάρντ με την επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ

10:31 7/9/2023 - Πηγή: Reporter

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ βρίσκεται σε... τριβή με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς η κούρσα για τον διορισμό του κορυφαίου τραπεζικού επόπτη της ευρωζώνης πλησιάζει στο τέλος.

Η Λαγκάρντ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει στις 13 Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει ποιον θα χρίσει επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Μόλις

μια εβδομάδα απομένει και οι νομοθέτες της ΕΕ αναρωτιούνται γιατί η Λαγκάρντ δεν μοιράστηκε ευρέως μια επιστολή που της έστειλαν στα τέλη Ιουλίου. Η επιστολή αυτή περιέγραφε την υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ισπανίας Μαργαρίτα Ντελγκάδο ως πιο κατάλληλη για να ηγηθεί του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού από την αξιωματούχο της Bundesbank Κλόντια Μπουχ, την άλλη υποψήφια για τη θέση.

Αυτή η... διαμάχη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η επιλογή της ΕΚΤ θα πρέπει να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για έγκριση πριν από την τελική υπογραφή από τις κυβερνήσεις.

Το φόντο της επιλογής περιπλέκεται επίσης από μια αναταραχή συνεχιζόμενων διορισμών καθώς οι χώρες της ΕΕ ανταγωνίζονται για να τοποθετήσουν "δικά τους παιδιά" στην κορυφή των μεγάλων ιδρυμάτων.

ΛαγκαρντΕΚΤ
Keywords
Αναζητήσεις
torisko-lagkarnt-me-tin-epikefalis-tou-epoptikou-symvouliou-tis-ekt.htm
Τυχαία Θέματα