Το πρώτο δημοσκοπικό στραπάτσο στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα στην κυβέρνηση

Το πρώτο σοβαρό, δημοσκοπικό στραπάτσο της κυβέρνησης, με την απώλεια πέντε ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε ένα μήνα (στις αντίστοιχες έρευνες της Metron Analysis), έρχεται να επιβεβαιώσει μία γενική αίσθηση.

Κάτι φαίνεται να έχει «στραβώσει» και πιθανώς να μην υπάρχουν τα αναγκαία αντανακλαστικά για τη δέουσα αντίδραση, δεδομένου και ότι η απουσία αντιπολίτευσης διαμορφώνει ένα περιβάλλον χαλαρότητας.

Δεν θέλει όμως και πολύ για να καταλάβει κανείς ότι τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση έκανε δύο - τουλάχιστον - σοβαρά πολιτικά λάθη: Επένδυσε ασύμμετρα

μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στον γάμο των ομοφύλων, άνοιξε αχρείαστα μέτωπα (βλ. με την Εκκλησία) και διαχειρίστηκε με περισσή ελαφρότητα, στα όρια της απαξίωσης, την υπόθεση των Τεμπών στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Αν κάτι φαίνεται καθαρά στον νέο κύκλο δημοσκοπήσεων, είναι η σημαντική αποσυσπείρωση της ΝΔ, για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία, η υποχώρηση της κυβέρνησης σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες, η μείωση της δημοφιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται πλέον κάτω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και η κυριαρχία του «Κανένα» στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο του Πρωθυπουργού.

Σε αυτά - και κυρίως στο τελευταίο στοιχείο - κρύβεται πιθανότατα το μήνυμα των ευρωεκλογών, που δεν διαφαίνεται και τόσο ευχάριστο για την κυβέρνηση…

Keywords
Τυχαία Θέματα