Το παρασκήνιο της... παραίτησης Λιβανού-Το βίντεο που τον «έκαψε»

18:08 7/2/2022 - Πηγή: Reporter

Ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα και... συμπρωταγωνιστή τον Σπήλιο Λιβανό προκάλεσε την παραίτηση του τελευταίου από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Ή ορθότερα την αποπομπή του.

Την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Λιβανός βρέθηκε στη Σπάρτη και είχε σύσκεψη για τις αποζημιώσεις αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό. Με τις κάμερες ανοιχτές και με... καμάρι, ο κ. Δούκας (που ήταν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Καραμανλή) είπε ότι το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε το κλίμα μετά από

τις φονικές πυρκαγιές, επειδή μοίραζε χρήματα στην Ηλεία, σε όποιον μιλούσε ελληνικά.

Ο κ. Λιβανός, αντί να αντιδράσει αρνητικά, υποδέχθηκε με χαμόγελο την ατάκα και σχολίασε: «Γράψατε ιστορία εκείνη την περίοδο»!

Το επίμαχο απόσπασμα όπως είναι φυσικό προκάλεσε αντιδράσεις, οι οποίες έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός ζήτησε εξηγήσεις. Μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Λιβανό, ο οποίος του υπέβαλε την παραίτησή του. Ο κ. Μητσοτάκης την αποδέχθηκε και έτσι οδηγηθήκαμε σε αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν για την καρατόμηση Σπήλιου Λιβανού: «Μόλις έγιναν γνωστά τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα και τον κ. Λιβανό, ο ΠΘ πήρε αμέσως τηλέφωνο τον κ. Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις. Έκανε λόγο για απαράδεκτη αντίδραση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι μη ανεκτές. Ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος, αλλά αυτά είναι εκτός του αξιακού κώδικα του ΠΘ. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν υπάρχει περιθώριο παραμονής του κ. Λιβανού στο κυβερνητικό σχήμα».

Τα σχόλια της αντιπολίτευσης

«Η παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού μετά την κατακραυγή δεν μπορεί να κρύψει την ακραία ψηφοθηρία της ΝΔ σε βάρος πολιτών με αφορμή φυσικές καταστροφές», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεκαπέντε χρόνια μετά ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Λιβανού, αν και ακολουθεί την ίδια ακριβώς συνταγή εξαπάτησης. Η πολιτική αναισθησία του κ. Λιβανού χαρακτηρίζει όλη την κυβέρνηση, που μοίρασε διχίλιαρα με εκλογική υστεροβουλία μετά την τελευταία κακοκαιρία και το επιτελικό φιάσκο», σχολιάζει η Κουμουνδούρου. «Ο ελληνικός λαός όμως αυτή τη φορά τους έχει μάθει καλά και στις κάλπες τους ετοιμάζει μια δική του, αυτή τη φορά, "εποποιία"», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με καυστικό τρόπο σχολίασε τις κυνικές δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, λέγοντας πως ουσιαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει και πάλι την ίδια τακτική, 15 χρόνια μετά: «Η ίδια «στρατηγική» εφαρμόζεται κατά γράμμα από τότε σε κάθε φυσική καταστροφή…», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

παρασκήνιοΒΙΝΤΕΟΛιβανόςπαραίτησηΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Keywords
Τυχαία Θέματα