Το «παλεύει» για τα $25.000 το Bitcoin-Στα «κόκκινα» τα κρυπτονομίσματα

Τα 25.000 δολάρια είναι ο νέος στόχος για το Bitcoin, αλλά, αν και κατάφερε να ξεπεράσει για λίγο αυτό το όριο τη Δευτέρα (20/2), την Τρίτη (21/2) δεν τα καταφέρνει.

Γενικότερα το κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι αρνητικό, με τα περισσότερα να κινούνται στα «κόκκινα», αν και οι αναλυτές είναι πιο αισιόδοξοι για τη συνέχεια.

Ο Κρεγκ Έρλαμ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA, λέει ότι τα σταθερά οικονομικά δεδομένα από την Κίνα που άνοιξε ξανά μετά τους αυστηρούς περιορισμούς που είχε επιβάλλει για την COVID-19, θα ανεβάσουν τις τιμές των μετοχών και των κρυπτονομισμάτων.

«Η

ανοδική τάση για την κινεζική οικονομία παραμένει σταθερή και η πιθανή απελευθέρωση κινήτρων τους επόμενους δύο μήνες καθώς η δραστηριότητα επιταχύνει θα μπορούσε να την ενισχύσει», είπε στο CoinDesk. «Η εγχώρια ζήτηση θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής ανάκαμψης και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής φαίνονται έτοιμοι να την ωθήσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων της», συμπλήρωσε.

Πάντως, ενώ η κρυπτογράφηση και οι μετοχές ενδέχεται να βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, ο Έρλαμ δεν βλέπει τον χρυσό να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

«Οι έμποροι χρυσού δεν συμμερίζονται την αιώνια αισιοδοξία που διαθέτουν οι έμποροι μετοχών και κρυπτονομισμάτων και οι τελευταίες εβδομάδες το είναι ενδεικτικές αυτού», είπε. «Το κίτρινο μέταλλο έπεσε σε ένα διορθωτικό μοτίβο και από τότε δυσκολεύεται να βγει», συμπλήρωσε.

Οι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve που θα δώσουν ενδείξεις για το πώς θα κινηθεί όσον αφορά τα επιτόκια. Με τον πληθωρισμό να επιμένει, πληθαίνουν οι φωνές για περισσότερες αυξήσεις και καμία μείωση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Την Τρίτη το Bitcoin κινείται μερικές εκατοντάδες δολάρια κάτω από τα 25.000 για άλλη μια φορά, ενώ η κεφαλαιοποίησή του έχει πλησιάσει τα 480 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κυριαρχία του έναντι των altcoins βρίσκεται επίσης σε άνοδο, έχοντας αγγίξει σήμερα το 42,6%.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin υποχωρεί 0,83% στα 24.629,31 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 1,85% στα 1.676,44 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 4,82% στα 25,23 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 2,66% στο 0,39540000 δολάριο.

Το Polkadot υποχωρεί 2,19% στα 7,34 δολάρια, το Dogecoin χάνει 1,62% στο 0,08665577 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 2,90% στο 0,00001319 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα