Το πακέτο τόνωσης ωθεί σε νέα ρεκόρ S&P 500-Nasdaq

Σε νέα ρεκόρ οδεύουν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς φαίνεται φως στο τούνελ στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Οι ηγέτες Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο πλησίασαν εγγύτερα στην έγκριση πακέτου 900 δισ. δολ., το οποίο θα περιλαμβάνει και απευθείας χορήγηση ρευστού στους πολίτες των ΗΠΑ.

Το

πακέτο δεν θα περιλαμβάνει διατάξεις ασυλίας για τις επιχειρήσεις, ούτε βοήθεια προς τις τοπικές κυβερνήσεις πολιτειών και κομητειών της χώρας, όπως ζητούσαν αντίστοιχα Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί, με αμφότερους να υποχωρούν από τα δύο αιτήματα, αίροντας ένα μεγάλο εμπόδιο για μια συμφωνία.

Μάλιστα, με ανάρτησή του στο twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι οι συζητήσεις για το πακέτο τόνωσης μοιάζουν θετικές.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας κινήθηκε υψηλότερα για μία ακόμα εβδομάδα επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα αρχίζουν να έχουν αισθητό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν στις 885.000 από 862.000 προηγουμένως. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,47% στις 30,296.97 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,54% στις 3,721.10 μονάδες και ο Nasdaq ψηλότερα κατά 0,81% στις 12,761.32 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Τέταρτη συναπτή ημέρα κερδών αποδείχθηκε η Πέμπτη για το πετρέλαιο. Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent, παράδοσης Φεβρουαρίου, πρόσθεσε 0,8%, κλείνοντας στα 51,50 δολ. το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 3 Μαρτίου ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παράδοσης Ιανουαρίου, κέρδισε 1,1%, κλείνοντας στα 48,36 δολ. το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 26 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ράλι σημείωσε ο χρυσός την Πέμπτη, με φόντο την ισχυρή πτώση του δολαρίου.

Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 1,7%, κλείνοντας στα 1.890,40 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας ξεπεράσει εντός της συνεδρίασης τα 1.900 δολάρια ανά ουγκιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμό του από τις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Wall StreetDow JonesNasdaqΗΠΑαμερικανική οικονομία
Keywords
Τυχαία Θέματα