Το «μυστικό επιτυχίας» κορυφαίων CEOs-Ξυπνούν αξημέρωτα έπειτα από ελάχιστο ύπνο

Η θέση του διευθύνοντος συμβούλου σε μια μεγάλη εταιρεία απαιτεί αντοχή. Οι εργάσιμες ημέρες είναι αρκετές και αντίκεινται, συχνά, σε ακατάπαυστη πίεση, δίνοντας ελάχιστο χρόνο για ξεκούραση τη νύχτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Βλαντ Τένεφ, διευθύνων σύμβουλος της χρηματοοικονομικής πλατφόρμας Robinhood. «Κατά μέσο όρο κοιμάμαι μόλις πάνω από τέσσερις ώρες τη νύχτα», δήλωσε στο Axios. Τις καθημερινές κοιμάται λιγότερες ώρες από ό,τι θα έπρεπε και αναπληρώνει τον ύπνο του τα Σαββατοκύριακα.

Αν και ο Τένεφ δεν ανέφερε ακριβώς τι ώρα πέφτει για ύπνο και τι ώρα ξυπνάει προκειμένου να διαχειριστεί την πληθώρα εργασιών που έχει στην καθημερινότητά του, δεν είναι ασυνήθιστο για άλλους ηγέτες να ξυπνούν αρκετά νωρίς προκειμένου να προλάβουν όλα όσα πρέπει να κάνουν, σύμφωνα με το Business Insider.

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, ξυπνά περίπου μεταξύ 4 και 5 π.μ. και αφιερώνει την πρώτη ώρα της ημέρας του στην ανάγνωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Περιγράφεται ως «πρωινός τύπος» και πιστεύει ότι διαχειρίζεται τον χρόνο του πιο αποτελεσματικά το πρωί.

Ο Στιβ Σκουέρι, διευθύνων σύμβουλος της American Express, ανασταίνεται περίπου στις 5:45 π.μ. και αποχωρεί από το σπίτι του σε περίπου 15 λεπτά. Οι 17ωρες εργάσιμες ημέρες του είναι γεμάτες συναντήσεις, και η ημέρα του ολοκληρώνεται περίπου στις 11:30 μ.μ. με μια ώρα χαλάρωσης.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν διευθύνοντες σύμβουλοι που ακολουθούν το χρυσό κανόνα του 8ωρου ύπνου.

Ο CEO της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επιδιώκει να κοιμάται 8 ώρες καθημερινά, χρησιμοποιώντας ένα δαχτυλίδι Oura για την παρακολούθηση του ύπνου.

Ο Μπράιαν Τζόνσον, διευθύνων σύμβουλος στον τομέα της βιοτεχνολογίας, εστιάζει στον ύπνο ως ισχυρή θεραπεία αντιγήρανσης, πηγαίνοντας για ύπνο στις 8:30 μ.μ. και ανασταίνοντας πριν από τις 6 π.μ.

Τέλος, ο Σαμ Άλτμαν από την OpenAI εκτιμά τη σημασία του ύπνου για την παραγωγικότητα, αν και αναγνωρίζει τις δυσκολίες του λόγω των ταξιδιών.

#CEOs #ΜΥΣΤΙΚΑ_ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ #Apple #Robinhood #Business_Insider #American_Express
Keywords
Τυχαία Θέματα