Το Ισραήλ κήρυξε και επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε και επίσημα το απόγευμα της Κυριακής (8/10) την κήρυξη πολέμου στη Χαμάς, ανοίγοντας τον δρόμο για την ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει από το Σάββατο ότι η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο, ενώ η στρατιωτική διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει στην επιστράτευση δεκάδων χιλιάδων εφέδρων.

Οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν θέσεις της Χαμάς

στη Γάζα με περισσότερα από 10 πολεμικά αεροσκάφη, ενώ έχει καταρτιστεί σχέδιο για χερσαία επιχείρηση, προκειμένου να εξαλειφθούν όλα τα κέντρα της Χαμάς στην περιοχή.

Ο αριθμός των νεκρών δυστυχώς ολοένα και αυξάνεται. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, πάνω από 600 Ισραηλινοί - στρατιωτικοί και πολίτες - έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την εισβολή των μαχητών της Χαμάς, ενώ από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον 370 άτομα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή από την αντεπίθεση των Ισραηλινών.

Τι σημαίνει το άρθρο 40 που ενεργοποίησε ο Νετανιάχου

O Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου ενεργοποίησε την Κυριακή το άρθρο 40 του ισραηλινού συντάγματος που δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων στο Στρατό, για μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το άρθρο 40 συγκεκριμένα αναφέρει ότι το κράτος μπορεί να αρχίσει πόλεμο μόνο κατόπιν κυβερνητικής απόφασης.

Η κοινοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για την έναρξη πολέμου σύμφωνα με τη διάταξη του εδαφίου (α) θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας της Κνεσέτ (Κοινοβούλιο του Ισραήλ) το συντομότερο δυνατό- ο Πρωθυπουργός θα ενημερώνει επίσης την ολομέλεια της Κνεσέτ το συντομότερο δυνατό- η κοινοποίηση σχετικά με τις στρατιωτικές ενέργειες που αναφέρονται στο εδάφιο (β) θα δίδεται στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας της Κνεσέτ το συντομότερο δυνατό.

ΧαμάςΠαλαιστίνη
Keywords
Αναζητήσεις
to-israil-kiryxe-kai-episima-ton-polemo-sti-chamas.htm
Τυχαία Θέματα