Το ίδιο πάλι ρεφρενάκι

Η επωδός στα ποιήματα, είναι κάτι σαν αυτό που λέμε ρεφρέν για τα τραγούδια. Επαναλαμβάνεται και περνάει το βασικό μήνυμα. Η κυβερνητική επωδός ή αν προτιμάτε το ρεφρέν της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο τραγούδι με τίτλο «Διαχείριση κρίσεων» είναι πλέον σαφές: Μένουμε σπίτι σε κάθε κρίση κι ένα επίδομα θα σας ηρεμήσει...

Πέρα από την πλάκα, έχει καταντήσει κουραστική αυτή η επανάληψη. Κι αν τέλος πάντων είναι αυτή η στρατηγική, τουλάχιστον ας εφαρμόζεται με σωστό timing.

Όσα συνέβησαν στη χώρα με το πέρασμα της

κακοκαιρίας «Ελπίδα» δεν μπορεί παρά να μας γεμίζουν με «Απελπισία».

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων γνωστές μέρες πριν και η κυβέρνηση δήλωνε από τα τηλεπαράθυρα έτοιμη για δράση. Το ίδιο και ο περιφερειάρχης Αττικής με τα... αγρίμια που θα έβγαζε στους δρόμους. Μόνο που τελικά δεν κατάφεραν σχεδόν τίποτα, με αποκορύφωμα τα όσα έζησαν χιλιάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι ολονυκτίς στην Αττική Οδό.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρχικά «γενική αργία»: Μένουμε σπίτι δηλαδή. Κάτι σαν lockdown για να γίνει η εκκένωση των δρόμων... Λέξεις γνωστές από προηγούμενες κρίσεις. Πανδημία, πυρκαγιές και χιόνια καταλήγουν στο ίδιο ρεφρενάκι, που πάντα κορυφώνεται με χρηματικές αποζημιώσεις.

«Λεφτά είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση», είπε κάποιος... σοφός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον ασπάζεται. Ο λαός;

Η κυβέρνηση που υποστηρίζει με θέρμη τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τώρα «νιώθει προδομένη από ένα ιδιώτη στην τοποθεσία Αττική Οδός».

Αποφάσισε έτσι να αναγκάσει τον ιδιώτη να πληρώσει αποζημιώσεις 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Από τις πόσες ώρες εγκλωβισμού και μετά όμως ισχύει η αποζημίωση, δεν μας είπαν. Άλλοι έμειναν 3-4 ώρες και άλλοι πιο... τυχεροί πάνω από 24!

Να σημειώσουμε, πάντως, πως οι αποζημιώσεις θα δίνονταν έτσι κι αλλιώς. «Χάρη» κάνουν στην Αττική Οδό που θα γλιτώσει και τα δικαστικά έξοδα από την εκδίκαση των αγωγών εναντίον της.

Αναμένουμε βέβαια απαντήσεις για το τι θα γίνει με όσους εγκλωβίστηκαν σε άλλους δημόσιους δρόμους. Στη Μεσογείων, τη Μαραθώνος κλπ. Αυτοί δεν θα λάβουν αποζημιώσεις; Ψηφοφόροι είναι και αυτοί διαολε.

Το συμπέρασμα είναι τελικά πως ό,τι δεν περνάει μέσα από app του Πιερρακάκη, δεν δουλεύει σε αυτό το κράτος. Και μέχρι να αποφασίσει η πολιτεία να δουλέψει, θα παίρνουμε όλοι από ένα επίδομα. Πλημμυροπαθείς, κορονόπληκτοι σε αναστολή, άνεργοι, άστεγοι, πυρόπληκτοι και χιονόπληκτοι. Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια!

ΜητσοτακηςΚυβέρνησηκακοκαιρίαελπίδαΑττική Οδόςαποζημιώσειςαργίαγενική αργία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Το ίδιο πάλι ρεφρενάκι,