Το «φράγμα» των 900 μονάδων για το Χ.Α.

Συνεχίζεται το «φλερτ» με τις 900 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όλο το τελευταίο διάστημα κρατάει με σχετική ευκολία την περιοχή των 880 - 885 μονάδων και δείχνει ότι συσσωρεύει δυνάμεις και βάζει τις τεχνικές βάσεις για την υπέρβαση των υψηλών του καλοκαιριού. Όλα τα συμφραζόμενα δείχνουν ότι η αγορά μπορεί και άμεση υπέρβαση του ορίου των 900 μονάδων και δεν αποκλείεται αυτή την εβδομάδα, αν βοηθήσει το διεθνές κλίμα, να έχουμε την υπέρβαση.

Την Παρασκευή ο Γ.Δ. επανήλθε

πάνω από τις 890 μονάδες και αυτό είναι λίαν θετικό, ευρισκόμενος πλέον σε απόσταση βολής από το όριο των 900 μονάδων που ποσοστιαία απέχει πλέον ελάχιστα. Η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε γόνιμη περίοδο ανασύνταξης και γενικευμένου ανασκουμπώματος, ασχέτως αν – χρηματιστηριακά – υπάρχει και κόπωση, ύστερα από το ράλι που έχει προηγηθεί το 11μηνο του 2019.

Το σχέδιο «Ηρακλής» φέρνει ευρύτερη κινητικότητα στις τράπεζες, η Lamda Development προχωρά σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, ενώ η Μυτιληναίος «σήκωσε« από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,5%.

Οι διεθνείς αγορές – γενικά και ασχέτως με τις μικροδιορθώσεις – είναι σε εξαιρετικό timing, με τους δείκτες της Wall Street να πιάνουν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας νέα ιστορικά υψηλά, πριν διορθώσουν μερικώς Τετάρτη και Πέμπτη.

Το θετικό είναι ότι το Χ.Α. έδειξε ανθεκτικότητα την περασμένη εβδομάδα με το Γενικό Δείκτη να κρατάει τις 880 μονάδες στο διορθωτικό διήμερο, έχοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 881,98 μονάδες που ήταν και χαμηλό εβδομάδας. Την Παρασκευή ο Γ.Δ. έκλεισε στις 891,30 μονάδες με άνοδο 0,90% και πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας που ήταν στις 891,55 μονάδες.

Από πλευράς ειδήσεων και εξελίξεων υπάρχουν τα «καύσιμα», καθώς η αγορά βρίσκεται σε εξαιρετικά γόνιμο στάδιο μεγάλων εξελίξεων και κινητικότητας σε πολλά επίπεδα, ενώ είναι θετικό ότι στην αγορά λαμβάνει χώρα επιλεκτικό rotation, κάτι που προσδίδει νέο ενδιαφέρον, καθώς η κερδισμένη ρευστότητα επανεπενδύεται.

Επίσης, είναι θετικό ότι η ημερήσια αξία συναλλαγών δείχνει να παγιώνεται σταθερά πάνω από τα 60 – 65 εκατ. ευρώ, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο μέσος τζίρος έφτασε στα 73,2 εκατ. ευρώ.

χρηματιστήριοτζίροςμετοχέςσυναλλαγέςΑγορά
Keywords
Τυχαία Θέματα