Το debate ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ
Το debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ μάλλον θα έχει θετικό αποτέλεσμα για το κόμμα και την μελλοντική του πορεία. Καταρχήν απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, έχει θέσεις και προβληματισμούς για τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, έχει περισσότερες από μια εναλλακτικές λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών, παραμένει ένα κόμμα προσανατολισμένο στην ευημερία του πολίτη και τα συμφέροντα της χώρας, χωρίς ιδεολογικές ακρότητες και
Οι ήπιοι τόνοι, οι απόψεις που ακούστηκαν για όλες τις θεματικές ενότητες, η σοβαρότητα και η τεκμηρίωση των επιχειρημάτων, συμβάλουν στην διασφάλιση της θέσης του ΠΑΣΟΚ ως Αξιωματική αντιπολίτευση, σίγουρα ανεβάζουν τα ποσοστά του κόμματος πάνω από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και απαντούν θετικά στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ έχει δυνατότητες διακυβέρνησης στο μέλλον.
Η απάντηση στο ερώτημα ποιός θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δόθηκε στο debate, θα δοθεί στις κάλπες του Οκτωβρίου, αλλά είναι προφανές οτι το κόμμα διαθέτει ικανά και έμπειρα στελέχη, που μπορούν να συγκροτήσουν μια καλή κυβέρνηση. Σημειώνουμε εδώ ότι υπάρχουν και πολλά άλλα ικανά στελέχη στο ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν συμμετέχουν στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.
Οι συμμετέχοντες είχαν διαφορές σε αρκετά ζητήματα, αλλά όλες οι απόψεις που εκφράστηκαν ήταν τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές, χωρίς να ξεφεύγουν από τις βασικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέδειξαν τις αστοχίες της κυβέρνησης και κατέθεσαν χρήσιμες προτάσεις για την οικονομική πολιτική, τα κόκκινα δάνεια, τη φορολογία, την αγορά ακινήτων και το μοντέλο ανάπτυξης, συμφωνόντας μεταξύ τους οτι η ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο διάλογος μεταξύ τους περιείχε αιχμές σε ήπιους τόννους σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ που βασιλεύει η χυδαιότητα.
Οι υποψήφιοι απέδειξαν ότι ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι από κοινού, μπορούν πράγματι να προσφέρουν μια εναλλακτική διακυβέρνησης και ότι διαθέτουν τις γνώσεις και την εμπειρία να κυβερνήσουν.
Οι διαφορές τους εντοπίζονται κυρίως στον τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης του κόμματος και των θεσμών του, ζητήματα που θα λυθούν ούτως ή άλλως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Κανείς δεν μπορεί να πει ότι κάποιος κέρδισε την τηλεμαχία, αυτό που εμείς θεωρούμε είναι πως οι Ανδρουλάκης, Γερουλάνος και Κατρίνης ενίσχυσαν τη θέση τους στο κοινό του ΠΑΣΟΚ, η Διαμαντοπούλου μάλλον γοήτευσε κάποιους από τους Πασόκους που είχαν ψηφίσει Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές και ο Δούκας μάλλον είχε θετική απήχηση σε παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που είχαν μετακινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Γιαννακοπούλου κέρδισε δημοσιότητα.
Το συμπέρασμα του debate είναι πως σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον ένα προσωποκεντρικό κόμμα, δεν υπάρχει ο αρχηγός που λάμπει και συναρπάζει τα πλήθη, αλλά υπάρχουν πολλά σοβαρά και ικανά στελέχη που είναι σε θέση να συγκροτήσουν μια σοβαρή κυβέρνηση που θα ασκήσει μια υπεύθυνη πολιτική με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη και της χώρας.
Μετά το debate, όπως εκτιμούν πολλοί πολιτικοί αναλυτές και επικοινωνιολόγοι, αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.
#Poll - Εσείς ποιο πρόσωπο θεωρείτε καταλληλότερο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Φρένο στη φοροδιαφυγή με κλειδωμένες δηλώσεις ΦΠΑ
- Στις αγορές βγαίνει σήμερα το Δημόσιο με έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας
- ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα κάνει επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία στα μέσα Οκτωβρίου
- ΠΑΣΟΚ: «370.230 ευρώ επεστράφησαν στους Έλληνες πολίτες από 3 ανάδοχες εταιρείες της ΟΣΥ ΑΕ, μετά από θεσμική παρέμβαση μας»
- Προσωπικός Γιατρός: Σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο – Τι αλλάζει
- Τρεις κινήσεις για να μειωθεί η φοροδιαφυγή
- Τι περιμέναμε από τον Ερντογάν;
- Ανάπτυξη 2,2% και πληθωρισμό 3% το 2024 η πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος
- ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι εδώ» από τον Αλέξη Τσίπρα με αιχμές κατά Κασσελάκη
- Ραδιόφωνο: Εμπιστοσύνη, αμεσότητα και οικειότητα «καλπάζουν» στα FM
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- Το debate ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ
- Οι μεγάλες κόντρες στο debate του ΠΑΣΟΚ-Τα πιο αιχμηρά δίδυμα
- Η «μάχη των φύλων» στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
- Euroseas: Τριετής συμφωνία ναύλωσης του Synergy Busan με αυξημένο ναύλο
- Έρευνα: Πιστοί στα… μετρητά οι καταναλωτές- Δεν συγκινούν τα CBDC
- Η Icon Energy ετοιμάζεται για νέες αγορές
- Wall Street: Σε νέα ρεκόρ Dow και S&P 500
- Πράσινη μεταβίβαση της ακτοπλοΐας: Έναρξη έργου για αντικατάσταση του στόλου
- Τελευταία Νέα Reporter
- Το debate ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ
- Οι μεγάλες κόντρες στο debate του ΠΑΣΟΚ-Τα πιο αιχμηρά δίδυμα
- Η «μάχη των φύλων» στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
- Euroseas: Τριετής συμφωνία ναύλωσης του Synergy Busan με αυξημένο ναύλο
- Έρευνα: Πιστοί στα… μετρητά οι καταναλωτές- Δεν συγκινούν τα CBDC
- Πράσινη μεταβίβαση της ακτοπλοΐας: Έναρξη έργου για αντικατάσταση του στόλου
- Η Icon Energy ετοιμάζεται για νέες αγορές
- Wall Street: Σε νέα ρεκόρ Dow και S&P 500
- Εκλογές ΠΑΣΟΚ-Debate: Οι θέσεις των υποψήφιων ανά θεματική- Ποιοι συγκρούστηκαν
- Χρηματιστήριο: «Ξεκόλλησε» και ανέκτησε τις 1.450 μονάδες- Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- End-to-end logistics θα προσφέρει η Amazon σε third-party online πωλητές
- Αυστρία: Εκλογές την Κυριακή με προβάδισμα για την ακροδεξιά
- Ναυτιλία: Με πολλαπλά καύσιμα θα επιτευχθούν οι στόχοι εκπομπών για το 2050
- Τι περιμέναμε από τον Ερντογάν;
- Σχέδιο πενταετίας από Ισπανία για αντιμετώπιση του κλιματικού αντίκτυπου στο κρασί
- Ανοδικά οι ασιατικές αγορές
- Στις αγορές βγαίνει σήμερα το Δημόσιο με έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας
- Μέσω ΣΔΙΤ η κατασκευή του έργου «Αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας Π.Ε. Λάρισας – Ορφανών Π.Ε. Καρδίτσας»
- Χρηματιστήριο: Γυρίζει το… παιχνίδι με τις ευλογίες της Εθνικής
- «Βήματα προς το μέλλον»: Πώς κρίνουν Αθήνα και Άγκυρα τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη



