Το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ πλήττει και τα κρυπτονομίσματα

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ και η αγορά κρυπτονομισμάτων δεν αποτελεί εξαίρεση, καταγράφοντας μεικτά πρόσημα την Τετάρτη (17/5).

Το Bitcoin συνεχίζει να καταγράφει απώλειες και να διαπραγματεύεται κάτω από τα 27.000 δολάρια για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε ότι η χώρα οδεύει προς αθέτηση πληρωμών ήδη από την

Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι μια χρεοκοπία «θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση».

Αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι μια επίλυση στο ζήτημα του ανώτατου ορίου χρέους θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει ώθηση στο Βitcoin.

«Η τρέχουσα μακροοικονομική κατάσταση είναι, κατά την άποψή μας, ευνοϊκή για αυξημένη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Τζο ΝτιΠασκουάλε, Διευθύνων Σύμβουλος του διαχειριστή crypto fund BitBull Capital, στο CoinDesk. «Η αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους είναι θετικός οιωνός επίσης για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά επιδιώκουν να εξασφαλίσουν πλούτο», πρόσθεσε.

Ο Λούκας Ουτουμούρο, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία ανάλυσης blockchain IntoTheBlock, είπε στο CoinDesk ότι «θα μπορούσε σίγουρα να υπάρξει μια ώθηση για το BTC», είτε υπάρχει συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους είτε όχι.

Ο Ουτουμούρο βλέπει τον αντίκτυπο αυτών των διαπραγματεύσεων και της συνεχιζόμενης τραπεζικής κρίσης ως παρόμοια: «Τονίζουν τις αδυναμίες του συστήματος και δημιουργούν αμφιβολίες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους, δημιουργώντας έτσι ζήτηση για πιθανές εναλλακτικές λύσεις όπως η κρυπτογράφηση».

Ο δείκτης CoinDesk Market Index (CMI), ο οποίος μετρά τη συνολική απόδοση της αγοράς κρυπτογράφησης, υποχώρησε 1,1% σε ημερήσια βάση.

Μετά τις νέες απώλειες, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin έχει υποχωρήσει στα 520 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, έχει χάσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 24 ώρες και έχει υποχωρήσει στο 1,120 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin υποχωρεί 1,27% στα 26.748,15 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 1,23% στα 1.796,27 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 1,25% στα 20,61 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 0,07% στο 0,36672000 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 0,27% στα 5,27 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 1,32% στο 0,07306409 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 1,80% στο 0,00000864 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

κρυπτονομίσματακρυπτονόμισμαBitcoinethereum
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα