Το αμερικανικό εμπάργκο στη Ρωσία «τονώνει» τα κρυπτονομίσματα

23:11 8/3/2022 - Πηγή: Reporter

Ανακάμπτουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα το βράδυ της Τρίτης (8/3), με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στις εξαγγελίες του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, o οποίος απαγόρευσε τις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου.

Τα βλέμματα των traders είναι στραμμένα στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες δε σταματούν να ανεβαίνουν.

Στο πεδίο των συναλλαγών,

το bitcoin καταγράφει άνοδο 2,79% στα 38.614,7 δολάρια και το ethereum κινείται υψηλότερα κατά 4,12% στα 2.565,56 δολάρια.

Το cardano ενισχύεται κατά 1,30% σα 0,7971 δολάρια, το solana κερδίζει 2,49% στα 82,359 δολάρια, το binance coin κινείται ανοδικά κατά 4,60% στα 382,40 δολάρια και το Terra Luna καταγράφει «άλμα» 11,55% στα 85,7 δολάρια.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ενώ το bitcoin θεωρείται συχνά ως μέσο αντιστάθμισης έναντι του υψηλού πληθωρισμού, θεωρείται επίσης από πολλούς επενδυτές ως ένα ασταθές και επικίνδυνο asset (περιουσιακό στοιχείο), ενώ μπορεί να υποχωρήσει σε περίπτωση που η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) κινηθεί επιθετικά για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να υπογράψει εντός της εβδομάδας ένα εκτελεστικό διάταγμα για την έναρξη μελέτης σχετικά με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες από τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος.

Bitcoinκρυπτονομίσματαψηφιακά νομίσματαΜπάιντενΚΥΡΩΣΕΙΣπληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα