Το «Santa Rally» μπορεί να… εκτοξεύσει το Bitcoin

Ακόμα και τα 56.000 δολάρια, εκμεταλλευόμενο την… εποχή, θα μπορούσε να φτάσει το Bitcoin μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον πάροχο υπηρεσιών κρυπτογράφησης Matrixport.

«Αν το Βitcoin έχει δει αύξηση της τιμής του τουλάχιστον 100% αυτή τη στιγμή του έτους, τότε υπάρχει πιθανότητα 71% να τελειώσει τη χρονιά υψηλότερα με μέσο όρο ράλι στο τέλος του έτους +65%», εξηγεί ο Μάρκους Τίλεν , επικεφαλής έρευνας και στρατηγικής στο Matrixport.

«Καθώς το Βitcoin τείνει να φτάνει στο αποκορύφωμά του γύρω στις 18 Δεκεμβρίου, θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε τις έξι έως επτά εβδομάδες από

τις αρχές Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου “Ράλι Άγιου Βασίλη (Bitcoin’s Santa Claus Rally)”», συμπλήρωσε.

Στην παρούσα φάση, το Βitcoin διαπραγματεύεται γύρω στα 35.000 δολάρια, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση 114% σε ετήσια βάση. Το εντυπωσιακό κέρδος θα μπορούσε να αποδοθεί σε διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της αισιοδοξίας για έγκριση ενός spot ETF, της εικασίας ότι ο κύκλος σύσφιξης της ρευστότητας της Federal Reserve έχει κορυφωθεί και της ζήτησης.

Η αναμενόμενη άνοδος της τιμής κατά 65% σημαίνει ότι το Βitcoin θα μπορούσε να διαπραγματεύεται πάνω από 56.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

«Με βάση αυτά τα στατιστικά στοιχεία, το Bitcoin συνεχίζει να προσφέρει ανοδικές δυνατότητες και ένα ράλι +65% στο τέλος του έτους θα έφερνε τις τιμές πίσω στα 56.000 δολάρια», πρόσθεσε ο Τίλεν.

Οδηγός το παρελθόν

Το γράφημα δείχνει την ιστορική απόδοση του Βitcoin τους πρώτους δέκα μήνες και τους τελευταίους δύο μήνες του έτους την περίοδο 2010-2022.

Σε επτά από τα τελευταία 12 χρόνια, το Βitcoin κατέγραψε τουλάχιστον 100% κέρδη τους πρώτους 10 μήνες. Σε αυτά τα επτά χρόνια, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα κέρδισε κατά μέσο όρο 65% τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες του έτους.



«Όταν το Βitcoin ανέβει τουλάχιστον +50% μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, υπάρχει, κατά μέσο όρο, 78% πιθανότητα να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στο τέλος του έτους. Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 68% έως το τέλος του έτους σε επτά από τις εννέα προηγούμενες περιπτώσεις. Αυτή η ανάλυση βασίζεται σε δεκατρία χρόνια ιστορίας του Βitcoin», επεσήμανε ο Τίλεν.

Φυσικά, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το τι συνέβη στο παρελθόν δεν αποτελεί απαραίτητα σίγουρο οδηγό για το μέλλον. Παρόλα αυτά, η πιθανότητα να επαναληφθεί η ιστορία είναι υψηλή, δεδομένου ότι στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται το halving που θα μειώσει στο μισό την ανταμοιβή εξόρυξης Bitcoin.

BitcoinCryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
to-santa-rally-borei-na-ektoxefsei-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα