Το ChatGPT προβλέπει πέντε κρυπτονομίσματα που θα…επιβιώσουν σε 10 χρόνια

Η πληθώρα κρυπτονομισμάτων φέρνει και πληθώρα… απωλειών, με πολλά από τα πρότζεκτ κρυπτογράφησης να μην μακροημερεύουν. Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις, με το ChatGPT, το οποίο έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του τους τελευταίους μήνες, να απαντά ποια πέντε κρυπτονομίσματα θα είναι ακόμα μαζί μας σε 10 χρόνια.

Για όποιον παρακολουθεί τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Bitcoin πήρε την πρώτη θέση στην ερώτηση που έκανε το CryptoPotato στο ChatGPT.

Όπως αναφέρει το ChatGPT, «το

Bitcoin είναι το πρώτο και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα. Έχει καθιερωθεί ως μέσο αποθήκευσης αξίας και ανταλλαγής. Έχει σημαντικό δίκτυο, ευρεία υιοθέτηση και ισχυρή αναγνώριση της επωνυμίας του».

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι υπάρχει μια τεράστια συζήτηση εντός της κοινότητας σχετικά με το εάν το BTC χρησιμεύει ως καλό μέσο συναλλαγής ή ως ακόμη καλύτερη αποθήκευση αξίας. Και οι δύο πλευρές του φαίνεται να είναι μάλλον πολωμένες και είναι ένα θέμα που συζητείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ChatGPT φαίνεται να θεωρεί ότι είναι και τα δύο.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση περιελάμβανε και μια δήλωση αποποίησης ευθύνης: «Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον με βεβαιότητα, ειδικά όταν πρόκειται για την ασταθή αγορά κρυπτονομισμάτων».

Διευκρίνισε επίσης ότι τα στοιχεία που επεξεργάστηκε αφορούσαν τον Σεπτέμβριο του 2021, με την εικόνα της αγοράς όσον αφορά τα κορυφαία κρυπτονομίσματα βάσει κεφαλαιοποίησης να έχει αλλάξει κάπως από τότε.

Αναμενόμενες και οι θέσεις 2 και 3

Το ChatGPT υποστήριξε ότι το ETH και το BNB θα αντέξουν επίσης στη δοκιμασία του χρόνου.

Σχολιάζοντας το Ethereum, εξήγησε: «Το ισχυρό οικοσύστημα και η συνεχής ανάπτυξη του Ethereum το καθιστούν εξέχοντα παίκτη στον χώρο των κρυπτονομισμάτων».

Είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι η συγχώνευση του Ethereum δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι την ημερομηνία που επεξεργάστηκε το ChatGPT για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο νούμερο τρία βρίσκεται το BNB, το εγγενές κρυπτονόμισμα του ανταλλακτηρίου Binance.

«Η ισχυρή θέση της Binance στην αγορά και οι καινοτόμες προσφορές συμβάλλουν στην πιθανή μακροζωία του BNB», επεσήμανε το ChatGPT.

Μέσα και το Cardano και… εκπλήξεις

Σύμφωνα με το ChatGPT, και το Cardano θα τα καταφέρει, καθώς η ADA «έχει μια μοναδική προσέγγιση και μια αναπτυσσόμενη κοινότητα, και αυτό το καθιστά κρυπτονόμισμα για παρακολούθηση».

Οι… εκπλήξεις έρχονται, όμως, στην πέμπτη θέση. Το USDT της Tether και το XRP της Ripple είναι δύο από τα… παραδοσιακά κρυπτονομίσματα που σχεδόν πάντα έμπαιναν στην κορυφαία δεκάδα. Και τα δύο υποστηρίζονται από μεγάλες εταιρείες με σημαντική χρηματοδότηση και ταλαντούχους γνώστες του χώρου.

Ωστόσο, το ChatGPT πιστεύει ότι είναι το Polkadot (DOT) το πέμπτο κρυπτονόμισμα που θα επιβιώσει την επόμενη δεκαετία.

Όπως λέει, «τα χαρακτηριστικά διαλειτουργικότητας και το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα του Polkadot το καθιστούν ως πιθανό μακροπρόθεσμο παίκτη στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων».

CHATGPTκρυπτονομίσματαCrypto
Keywords
Τυχαία Θέματα