Το AP Moller Foundation επενδύει 45 εκ. δολάρια στην απανθρακοποίηση

Το Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping έλαβε μια δεύτερη δωρεά από το Ίδρυμα AP Møller and Chastine Mc-Kinney Møller αξίας 320 εκατομμυρίων DKK (45 εκατομμύρια δολάρια).

Όπως εξηγήθηκε, η επένδυση στοχεύει στην επιτάχυνση της απεξάρτησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας από τον άνθρακα μέσω συνεργασίας. Αυτή η δωρεά προστίθεται στα 400 εκατομμύρια DKK (56,4 εκατομμύρια δολάρια) που έλαβε το κέντρο ως χρηματοδότηση εκκίνησης όταν ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020.

«Οι δύο δωρεές των 720 εκατομμυρίων DKK συνολικά μας

δίνουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως ανεξάρτητος οδηγός της μετάβασης, να αναπτύξουμε την ομάδα μας και να συνεχίσουμε να επιταχύνουμε τις λύσεις που είναι οι καλύτερες για τον πλανήτη μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, Bo Cerup-Simonsen. Πρόσθεσε επίσης ότι το κέντρο συνεργάζεται με τους εταίρους του και ολόκληρο το θαλάσσιο οικοσύστημα «για να διασφαλίσει ότι αυτή η δωρεά θα μεταφερθεί σε πραγματική δράση για το κλίμα και σε ένα πιο πράσινο μέλλον για τη ναυτιλία ».

Τα δύο πρώτα χρόνια, οι εταίροι του κέντρου συνεργάστηκαν σε τομείς, βιομηχανίες και γεωγραφικές περιοχές για να αντιμετωπίσουν τα τεχνολογικά εμπόδια και να υποστηρίξουν την απαραίτητη ρυθμιστική μεταρρύθμιση. Τώρα, η δωρεά του Ιδρύματος AP Moller αναμένεται να συμβάλει στη συνέχιση της λειτουργίας των δραστηριοτήτων του κέντρου σε τρία προγράμματα εργασίας.

Τα προγράμματα επικεντρώνονται στην αυξημένη υιοθέτηση μέτρων ενεργειακής απόδοσης στη ναυτιλία, στην ωρίμανση εναλλακτικών οδών θαλάσσιων καυσίμων και στην υποστήριξη των πρωτοπόρων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πράσινων διαδρόμων που επιτρέπουν πράσινες ναυτιλιακές διαδρομές.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το κέντρο, μαζί με ορισμένα λιμάνια στη Βόρεια Ευρώπη και τη Βαλτική Θάλασσα, σχημάτισαν μια εταιρική σχέση δράσης για το κλίμα για την έναρξη του νέου Δικτύου Ευρωπαϊκών Πράσινων Διαδρόμων.

Το έργο στοχεύει να επιδείξει την πρώιμη εμπορευματοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού εναλλακτικών καυσίμων και να παράσχει έναν οδικό χάρτη για την κλιμάκωση των αλυσίδων εφοδιασμού. Θα δημιουργήσει επίσης ένα σχέδιο για την ανάπτυξη πράσινων διαδρόμων σε άλλες τοποθεσίες.

AP MOLLER FOUNDATIONάνθρακας
Keywords
Τυχαία Θέματα