ΤΗΕΟΝ: Εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON), ανακοινώνει ότι στις 24 Ιανουαρίου 2024, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας σχετικά με την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των μετοχών της στη ρυθμιζόμενη αγορά του Άμστερνταμ (Euronext). Η διαπραγμάτευση των μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου 2024.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η άντληση κεφαλαίων που θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω επιτάχυνση

της αναπτυξιακής πορείας της ΤΗΕΟΝ μέσω εξαγορών.

Μάλιστα η ΤΗΕΟΝ, η οποία συνεργάζεται με τις καλύτερες Ένοπλες Δυνάμεις στον κόσμο, πέτυχε το 2022 την ιστορικά υψηλότερη κερδοφορία της με πολύ χαμηλά επίπεδα δανεισμού. Aξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (ΕΒΙΤ) της ΤΗΕΟΝ σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (για το έτος 2022) ανέρχεται σε 28%, το υψηλότερο του κλάδου διεθνώς.

Το 2023 η εταιρία υπέγραψε σημαντικά συμβόλαια με στρατούς αναφοράς, μεταξύ άλλων του Γερμανικού και του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της στον κλάδο και το υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των υφιστάμενων πελατών που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και πωλήσεις. Η εταιρεία που πραγματοποιεί διαχρονικά πάνω από το 95% των πωλήσεων στο εξωτερικό, έχει πραγματοποιήσει εξαγωγές σε 68 χώρες. Αναμένεται να συνεχίσει τη δυναμική της αναπτυξιακή πορεία και φιλοδοξεί με νέες επενδύσεις σε υποδομές και προσωπικό να ενισχύσει περεταίρω τη διεθνή της παρουσία στον τομέα των συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, μια αγορά που μεγαλώνει με ετήσιο ρυθμό άνω του 15%.

Στο διάστημα μεταξύ 29 Ιανουαρίου με 6 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία θα διαθέσει ένα συνδυασμό νέων και υφιστάμενων μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης κεφαλαίων απευθυνόμενη σε θεσμικούς επενδυτές.

Η THEON INTERNATIONAL PLC είναι η μητρική εταιρία του διεθνούς ομίλου ΤΗΕΟΝ που είναι κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων Νυχτερινής Όρασης και Θερμικής Απεικόνισης για εφαρμογές στην άμυνα και την ασφάλεια με παγκόσμιο αποτύπωμα. Ο Όμιλος ΤΗΕΟΝ ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του το 1997 από την Ελλάδα, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο.

Ο Όμιλος ΤΗΕΟΝ έχει θυγατρικές εταιρίες και γραφεία στην Αθήνα, στο Kempen (Γερμανία), στο Άρλινγκτον (Η.Π.Α.), στο Άμπου Ντάμπι (ΗΑΕ), στο Ντουμπάι (ΗΑΕ), στο Ζουγκ (Ελβετία), στην Κοπεγχάγη (Δανία) και στη Σιγκαπούρη, και διατηρεί δραστηριότητες στο Ριάντ (Σαουδική Αραβία), σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις παραγωγής σε Αθήνα και συμπαραγωγής στο Wetzlar (Γερμανία) και Plymouth (ΗΠΑ). Μέσα από αυτό το δίκτυο εταιριών, γραφείων και εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο, ο Όμιλος THEON διαθέτει περισσότερα από 150.000 συστήματα σε υπηρεσία με Ένοπλες και Ειδικές Δυνάμεις σε 68 χώρες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 24 ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Οι εξαγωγές του ομίλου αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% του συνολικού του τζίρου.

#THEON #χρηματιστήριο #Ολλανδία
Keywords
Αναζητήσεις
tieon-eisagogi-ton-metochon-tis-sto-chrimatistirio-tou-amsterntam.htm
Τυχαία Θέματα