Τι θέλουν ο Polson και ο SSM στην Πειραιώς;

Η παρέμβαση του SSM στη διαδικασία εκλογής νέου Διευθύνοντος Συμβούλου από το ΔΣ της τράπεζας Πειραιώς, χρήζει διερεύνησης. Ουσιαστικά έγινε για να απορριφθεί ο μοναδικός τελικά υποψήφιος, ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος τον οποίο υποστήριζε το ΤΧΣ, αφού ο υποψήφιος Άνθιμος Θωμόπουλος που υποστήριζε ο Αμερικανός μεγαλομέτοχος John Polson, είχε ήδη παραιτηθεί από το προηγούμενο βράδυ.

Έλληνες μεγαλομέτοχοι

που περίμεναν ότι χθες θα εκλεγόταν επιτέλους Διευθύνων Σύμβουλος στην τράπεζα, θεωρούν τώρα ότι πλήττεται η φήμη της τράπεζας και κατά συνέπεια η αξία των μετοχών τους και σκοπεύουν όπως δηλώνουν να καταθέσουν αγωγές εις βάρος του SSM.

Είναι κατανοητό ότι οι μέτοχοι ενδιαφέρονται για το ποιος θα είναι ο νέος CEO αφού αυτός θα οδηγήσει την τράπεζα σε πορεία ανάπτυξης, αλλά στην περίπτωση της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, η μάχη μεταξύ των μετόχων για την επιλογή προσώπου έχει "παραβρωμίσει".

Ιδιαίτερα η επιμονή του Polson να ορίσει εκείνος τη διοίκηση γεννά ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες του, αφού το fund του σκοπεύει να αγοράσει κοψοχρονιά μέρος του προς πώληση χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων της τράπεζας. Το ζήτημα μάλλον είναι πόσο "κοψοχρονιά" θέλει ο Polson να πάρει τα δάνεια και ποια διοίκηση εξυπηρετεί αυτές τις επιδιώξεις του. Και ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα είναι αν και με ποιο τρόπο ο Polson επηρεάζει ή ακόμη και ελέγχει τον ελεγκτή του τραπεζικού συστήματος που είναι ο SSM και τον υποχρεώνει να διακόψει τη διαδικασία του ΔΣ προκειμένου να μην εκλεγεί ο υποψήφιος που δεν είναι της αρεσκείας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα