Τι θα γίνει με τις επιταγές που έχουν σφραγιστεί

11:46 9/2/2021 - Πηγή: Reporter

Το ζήτημα των επιταγών εξακολουθεί να "καίει" την αγορά που περιμένει από το υπουργείο Οικονομικών λύση.

Πολλές επιταγές σφραγίστηκαν από τις τράπεζες, εν μέσω πανδημίας, πριν δοθεί η παράταση των 75 ημερών για την πληρωμή τους και έχουν προκαλέσει πονοκεφάλους σε πολλούς επαγγελματίες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (9/2) στον ΑΝΤ1 τόνισε πως

η κυβέρνηση θα ρυθμίσει το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, για τις επιταγές που σφραγίστηκαν μέσα στον Ιανουάριο και πριν τη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση στην πληρωμή τους, είπε ότι η ρύθμιση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

Συνεπώς, οι σφραγισμένες αυτές επιταγές θεωρούνται άκυρες και εντάσσονται κανονικά στη ρύθμιση. Εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει και σχετική ΚΥΑ, όπως είπε ο υπουργός.

Στην παραπάνω ρύθμιση εντάσσονται:

α) επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει στους ΚΑΔ που θα καθοριστούν,

β) επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορονοϊού, η δραστηριότητά τους εμπίπτει στους ΚΑΔ που θα καθοριστούν και εμφανίζουν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά τουλάχιστον 40% για την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2019, καθώς και

γ) νέες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί μετά την 1η-1-2020, με μοναδική προϋπόθεση να εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Εξάλλου, για όσα αξιόγραφα είχαν ημερομηνία εμφάνισης από 18-11-2020 έως 31-12-2020 και καλύπτονταν από το μέτρο της αναστολής των προθεσμιών λήξης ή πληρωμής τους κατά 75 ημέρες, προβλέπεται παράταση της αναστολής των εν λόγω προθεσμιών κατά επιπλέον 45 ημέρες.

επιταγέςΤΡΑΠΕΖΕΣΠΑΡΑΤΑΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα