Τη Δευτέρα (6/9) η επίσημη ανακοίνωση για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας

19:24 5/9/2021 - Πηγή: Reporter

Τις οριστικές του αποφάσεις για τον επικεφαλής του νεοσύστατου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, φαίνεται πως έχει λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, αύριο Δευτέρα (6/9) στις 11:30 το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (φωτο) θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Η ενημέρωση θα γίνει δια ζώσης, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν

να βρίσκονται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στις 10:30, για να υποβληθούν σε rapid test για την είσοδό τους στην αίθουσα του μπρίφινγκ.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού ελήφθη έπειτα από το ναυάγιο με την άρνηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη να αναλάβει τη θέση και οι επαφές και συνεννοήσεις ολοκληρώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εμπειρία του πρώην Επιτρόπου και η γνώση του αντικειμένου θεωρούνται εχέγγυα για την πολιτική οργάνωση και εποπτεία της νέας δομής.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι Ελληνοκύπριος, γεννήθηκε το 1958 και είναι χειρουργός οδοντίατρος στο επάγγελμα.

Στην πολιτική του καριέρα εκτός από Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων στην ΕΕ, έχει διατελέσει βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, καθώς και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη και την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, ενώ είχε συνεργαστεί και με τον Γιάννο Κρανιδιώτη για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Είναι ο εμπνευστής της δημιουργίας του RescEU, του κοινού ευρωπαϊκού αποθεματικού μέσων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία το 2017, όταν και ανέλαβε την πρωτοβουλία ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων από Νοέμβριο 2014 έως Δεκέμβριο 2019. Στο διάστημα αυτό, κλήθηκε να διαχειριστεί μια σειρά σημαντικών κρίσεων, ενώ επίσης ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό αντιμετώπισης του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία.

Γιάννης ΟικονόμουΧρήστος Στυλιανίδηςυπουργός Πολιτικής ΠροστασίαςΜητσοτακηςκυβερνητικό σχήμα
Keywords
Τυχαία Θέματα