Θεοδωρικάκος: Υπάρχει έξαρση της παραβατικότητας των ανηλίκων

Ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι καταγράφεται έξαρση φαινομένων παιδικής παραβατικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», o Υπουργός προστασίας του Πολίτη, υπογράμμισε ότι «η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί συστηματικά να επικοινωνήσει με τους μαθητές ακόμη κι από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, ώστε να τους ενημερώσει για τους κινδύνους του διαδικτύου, από όπου ξεκινάει το πρόβλημα».

Μάλιστα, επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που τελειώνει έγιναν περισσότερες από 220 ενημερωτικές εκδηλώσεις τις οποίες

παρακολούθησαν χιλιάδες μαθητές.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «για να είμαστε ειλικρινείς, οι παραβατικές συμπεριφορές των παιδιών σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις οικογένειες», προειδοποιώντας ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο να «παρκάρουμε» τα παιδιά δίνοντας τους ένα κινητό ή ένα τάμπλετ για να μείνουν ήσυχα.

Τέλος, επισήμανε πως λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 11188 στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι το επιθυμούν για να πάρουν πληροφορίες, να κάνουν καταγγελίες ή να ζητήσουν στήριξη για θέματα που αφορούν το διαδίκτυο, ενώ τόνισε ακόμα ότι σε αυτό που ονομάζουμε χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα, καταγράφεται μείωση περίπου 30/% σε σχέση με το χρονικό διάστημα πριν την πανδημία.

ΘεοδωρικάκοςΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝέξαρση
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα