Θεοδωρικάκος: Νούμερο ένα προτεραιότητα ο φράχτης στον Έβρο

Για τον φράχτη στον Έβρο μίλησε σημερινή συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως για την κυβέρνηση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός σημείωσε για τον φράχτη στον Έβρο, ότι θα γίνει στο σύνολό του, αν χρειαστεί με χρήματα του προϋπολογισμού, καθώς πρόκειται για έργο εθνικής ασφάλειας.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός τόνισε ότι στην Αττική η αστυνομία δεν έχει το δυναμικό που θα χρειαζόταν κανονικά, ενώ εξήγησε ότι στην Αττική υπάρχει το

75% της δουλειάς της αστυνομίας, αλλά μόνο το 30% της αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται σε νόμο της δεκαετίας του '80 που δεν επιτρέπει τη μετακίνηση αστυνομικών από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην Αττική.

Για το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ

Σχετικά με το περιστατικό της ΑΣΟΕΕ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι ο μόνος λόγος που ελέγχθηκαν οι αστυνομικοί, ήταν γιατί είχαν εντολή να μην πλησιάσουν, καθώς επρόκειτο να γίνει επέμβαση των ΜΑΤ - και δεν υπάκουσαν στην εντολή.

Σημείωσε ότι η κίνησή τους είχε αρνητική εξέλιξη γιατί εγκλωβίστηκαν, και ένας χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν δόθηκε εντολή να συλληφθεί ο αστυνομικός, έγινε εφαρμογή του νόμου.

ΈβροςΦράχτηςΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΘεοδωρικάκος
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα