Θεμιστοκλέους: Συνεχίζουμε σε καλά επίπεδα-Δε μπορούν να γίνουν προβλέψεις

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες υπάρχει αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη τις 2 τελευταίες ημέρες», υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γγ πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι έχουν κλειστεί πάνω από 250 χιλιάδες ραντεβού, εκ των οποίων τα 40 χιλιάδες τις δύο τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος επεσήμανε, επιπλέον, ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και αυτό που παίζει ρόλο από εδώ και πέρα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Όπως σημείωσε,

«συνεχίζουμε να κρατιόμαστε σε καλά επίπεδα, ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις».

Εν συνεχεία, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πλέον πέναλτι για κάποιον που ακυρώνει το ραντεβού του.

Σχετικά με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, είπε ότι σύντομα θα μπορεί κάποιος πολίτης να κλείσει άμεσο ραντεβού για το σκεύασμα της Pfizer. «Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα».

Ο κ. Θεμιστοκλέους, εξήγησε ότι οι φυσιοθεραπευτές που εργάζονται σε δομές φροντίδας, ιδιωτικές ή δημόσιες, είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστούν.

Αναφορικαά με τη επέκταση της υποχρεωτικότητας, υπογράμμισε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός.

Για τον εμβολιασμό στο σπίτι, ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει από την περιφέρεια και αναμένεται να επεκταθεί στο τέλος του μήνα.

Κλείνοντας, κατά τον ίδιο, στην επόμενη ή μεθεπόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα συζητηθεί ο εμβολιασμός των παιδιών από 12 ετών.

ΘεμιστοκλέουςπανδημίαΕμβολιασμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα