Θεμιστοκλέους: Εμβολιασμένο το 74,6% του ενήλικου πληθυσμού

To 74,6% του ενήλικου πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα τη Δευτέρα (29/11), ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως το 79,2% του ενηλίκου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου. Έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 74,6% του ενήλικου πληθυσμού έναντι 77% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ.

Το 40% των δικαιούχων

της αναμνηστικής δόσης έχει εμβολιαστεί, ενώ 25,4% έχουν προγραμματίσει τρίτη δόση. Έτσι συνολικά το 65% των δικαιούχων της τρίτης δόσης έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν πάνω από 2.000 εμβολιαστικά κέντρα. Καθημερινά τον Δεκέμβριο θα μπορούν να εμβολιάζονται πάνω από 100.000 άτομα, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους που προανήγγειλε αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών το επόμενο διάστημα. Συνεχώς προστίθενται νέα ραντεβού. Αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις που επιχειρούν ήταν κατά πολύ περισσότερες απ' ότι τον Μάιο, οπότε και είχαν σημειωθεί ρεκόρ εμβολιασμών. Στις γιορτές, αργία θα είναι στις 25 και 26 Δεκεμβρίου αλλά και την Πρωτοχρονιά, ενω΄εντός του Δεκεμβρίου θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές.

Όσο για το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά από 5 ετών και πάνω, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως δεν μπορεί να είναι διαθέσιμο πριν από τις 20 Δεκεμβρίου.

ΘεμιστοκλέουςΕΛΛΑΔΑεμβόλιαΕμβολιασμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα