Θάνατος Ι. Τσούνη: Τα συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού και της ΠτΔ

Το δικό τους αντίο για την απώλεια του εφοπλιστή, Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος πρόσφατα είχε δωρίσει όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, είπαν με ανακοινώσεις τους ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της. Και όλοι σκύβουμε με σεβασμό στη μνήμη του αληθινού ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο

μήνυμά του ο πρωθυπουργός επισημαίνει: «[Σκύβουμε με σεβασμό στη μνήμη] του ανθρώπου, που υπηρέτησε τη χώρα από τα 15 του χρόνια, πολεμώντας στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Που στάθηκε δίπλα της, σταθερός και σεμνός ευργέτης, για δεκαετίες ολόκληρες. Και λίγο πριν από τη δύση της μακράς και δημιουργικής ζωής του, δώρισε το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πατρίδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1380935720576155650}

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά, με ανάρτησή της στο Twitter τον Έλληνα εφοπλιστή και εθνικό ευεργέτη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι ο Ιάκωβος Τσούνης, «εθνικός ευεργέτης, γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος, με το ήθος και τη μεγάλη προσφορά του ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφήνει στη χώρα μια σπουδαία κληρονομιά και σημειώνει ότι η απώλειά του προκαλεί θλίψη σε όλους τους Έλληνες. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη».

{https://twitter.com/PresidencyGR/status/1380920308715118600}

Ιάκωβος ΤσούνηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚατερίνα Σακελλαροπούλουεφοπλιστής
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα