Τέλλογλου και Κουκάκης καταθέτουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Ξεκινά η έρευνα που διενεργεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για τη διαρροή πληροφοριών και εγγράφων από την ΕΥΠ, περί υποκλοπών στα κινητά τηλέφωνα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΝΙΚΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, με τυχόν ελεγχόμενα πρόσωπα να σχετίζονται με την ΕΥΠ και την ΑΔΑΕ.

Ενώπιον του κ. Ντογιάκου έχει

κληθεί να καταθέσει, στις 16 Αυγούστου 2022, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος ήταν θύμα παρακολούθησης και μάλιστα με το παράνομο λογισμικό predator.

Για να καταθέσει έλαβε κλήση και ο Τάσος Τέλλογλου μετά από tweet το οποίο πόσταρε και έκανε λόγο για τυχόν παρακολούθηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοτσάκη το 2018, ενώ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο tweet του ο δημοσιογράφος έγραψε: «ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλη προκαταρκτική ποινική έρευνα για το ίδιο θέμα αλλά με διαφορετικό αντικείμενο, διεξάγεται και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΥποκλοπέςΚΟΥΚΑΚΗΣΜητσοτακηςΤέλλογλου
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα