Τέλη Μαρτίου (το νωρίτερο) οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Τις τελευταίες ημέρες του ερχόμενου Μαρτίου (το νωρίτερο) θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις και οι λοιπές προκαταρκτικές εργασίες στο Ελληνικό.

Η κυβέρνηση κατέθεσε τη Δευτέρα τη ρύθμιση, ώστε να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές εργασίες εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από τη Lamda Development, αλλά εκτιμάται πως χρειάζεται τουλάχιστον δύο μήνες για να… ανοίξει ο δρόμος στις μπουλντόζες.

Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, οι προκαταρκτικές εργασίες θα πρέπει και πάλι να λάβουν έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων

Μνημείων.

Μόνο τότε, η Ελληνικό ΑΕ -που ακόμα ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ- θα μπορέσει να δώσει εντολή στη Lamda Development να ξεκινήσει με δικά της έξοδα τις πρόδρομες εργασίες για την επένδυση.

Αισιοδοξία Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, εκτιμά πως αυτές θα είναι οι τελευταίες καθυστερήσεις.

«Είμαστε στην τελική ευθεία, όλα έχουν μπει πια σε μια σειρά», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η Hard Rock International να προσφύγει κατά της απόφασης της Ελληνικής Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων σχετικά με τον διαγωνισμό για το Καζίνο του Ελληνικού ο υπουργός δήλωσε: «Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου μπορεί η εταιρεία να καταθέσει προσφυγή. Λογικά θα την καταθέσει, είναι κάτι που αναμένουμε να συμβεί, αλλά δε με ανησυχεί. Οι αποφάσεις των επιτροπών είναι ομόφωνες και κατά τη γνώμη μου νομικά απολύτως στέρεες, δεν έχει αδικηθεί κάποιος για να δικαιωθεί μετά σε μια προσφυγή. Έχει γίνει μια σωστή αξιολόγηση ενός φακέλου. Καταλαβαίνω ότι μία εταιρεία όταν χάνει έναν διαγωνισμό δεν είναι ευχαριστημένη, όμως σε έναν διαγωνισμό κάποιος χάνει- κάποιος κερδίζει».

ΕλληνικόΆδωνις Γεωργιάδης
Keywords
Τυχαία Θέματα