Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

16:36 3/3/2024 - Πηγή: Reporter

Στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης τελέστηκε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα.

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης παντρεύτηκαν, το μεσημέρι του Σαββάτου (2/3), σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής», ανέφερε η αγγελία του γάμου τους.

Μιλώντας στο ANTIVIRUS, o Σταύρος Γαβριλιάδης αποκάλυψε ότι μετά την τελετή επικοινώνησε μαζί τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να τους συγχαρεί και για να τους μεταφέρει τις ευχές του.

Στη συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σταύρος Γαβριλιάδης τον ευχαρίστησε για το τηλεφώνημα, αλλά και για το ότι «πέρασε έναν νόμο που έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στη ζωή μας όσο και στη ζωή των παιδιών μας», όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε.

Το ζευγάρι, που είναι μαζί για περισσότερα από 20 χρόνια και έχει αποκτήσει τρία παιδιά, βρισκόταν στο θεωρείο της Βουλής, όταν ψηφιζόταν το σχέδιο νόμου για την ισότητα στον γάμο.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Βloomberg ο Σταύρος Γαβριλιάδης, προσθέτοντας ότι μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει και επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτρη.

#Νέα_Σμύρνη #ομόφυλα_ζευγάρια
Keywords
Τυχαία Θέματα