Τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά- Συγκλόνισαν τα παιδιά της (videos)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/10) η νεκρώσιμη ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά στη Μητρόπολη Αθηνών. Σπαρακτικό αντίο από τα παιδιά της, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε σε ηλικία 57 ετών, έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε, με τη συνοδεία της προσωπικής της γραμματέα και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία

χρόνια στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται η Ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να την αποχαιρετήσει και έμεινε στη Μητρόπολη μέχρι αργά το μεσημέρι για τη νεκρώσιμη ακολουθία. Μέσα στη Μητρόπολη η οικογένειά της, αλλά και πάρα πολλοί πολιτικοί. Σύντροφοι, αλλά και "αντίπαλοι".

Άλλωστε, η Φώφη Γεννηματά, όπως τονίστηκε και στους επικήδειους, ήταν μία φωνή λογικής και ενότητας μέσα στη Βουλή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ήταν αυτή που πήρε πρώτη το λόγο και εμφανώς συγκινημένη ανάγνωσε την επικήδεια ομιλία της για τη Φώφη Γεννηματά.

"Αποχαιρετάμε ένα πρότυπο αισιοδοξίας και διακριτικότητας, έναν άνθρωπο με έμφυτη ευγένεια", τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Όλοι εμείς που την αποχαιρετάμε σήμερα θα την θυμόμαστε πάντα σαν ένα πρότυπο ακεραιότητας και γενναιότητας. Γιατί η Φώφη Γεννηματά έκανε οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου. Μέσα από την οδύνη, κατέκτησε την πληρότητα. Καλό της ταξίδι!», τόνισε κλείνοντας.

Στη συνέχεια για τη Φώφη Γεννηματά μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η πιο ξεχωριστή στιγμή ήρθε, όμως, όταν πήραν το λόγο τα παιδιά της. Αρχικά ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς, ο οποίος μίλησε για την μητέρα του, δηλώνοντας πως μέσα από την αγάπη που εισπράττει η μητέρα του, τώρα πιστεύει πιο πολύ στον άνθρωπο. Σπαρακτικά και τα λόγια από τις κόρες της, την Κατερίνα και την Αιμιλία.

«Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε. «Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ' αγαπάμε πολύ και πάντα», είπε η μικρή κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα.

«Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες 1,2,3 πάμε. Και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες. Μια μάχη που δεν παραδίδεις τα όπλα είναι μια μάχη κερδισμένη. Το χέρι χτυούσες στο τραπέζι. Το χέρι το χτύπησες πολλές φορές σαν κορίτσι, γυναίκα, μητέρα και κέρδισες. Δεν ήταν ποτέ σκληρό, ήταν απαλό και γεμάτο ανιδιοτέλεια. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή, αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το φάμιλι που έλεγες όταν έμπαινες στο σπίτι και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους, αλλά και οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα, αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», ανέφερε συγκινημένη η μεγαλύτερη κόρη Αιμιλία.

Στην κηδεία έδωσαν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς φυσικά και όλα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Έξω από τη Μητρόπολη βρέθηκαν επίσης εκατοντάδες άνθρωποι.

Λίγο μετά τις 16.00 η Φώφη Γεννηματά μεταφέρθηκε στην τελευταία της κατοικία, στο μνήμα του πατέρα και της μητέρας της.

ΚΗΔΕΙΑΦώφη ΓεννηματάεπικήδειοιΠΑΙΔΙΑσυγκίνηση
Keywords
Τυχαία Θέματα