«Τεχνολογικός» πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Μπλοκάρονται οι εξαγωγές της Huawei

«Μπλόκο» στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό, Huawei, εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση επικαλούμενη ανησυχίες για εθνική ασφάλεια.

Ειδικότερα, η WSJ υπενθυμίζει ότι οι πωλήσεις από τις αμερικανικές εταιρείες προς την Huawei έχουν περιοριστεί εδώ και μία τετραετία, αφού ο κινεζικός γίγαντας της τεχνολογίας εισήλθε στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ.

Η

σημερινή κυβέρνηση του Μπάιντεν φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να μην χορηγεί πλέον σχετικές άδειες για τη Huawei, αν και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, σύμφωνα με πηγές που έχουν πληροφόρηση επί του θέματος και τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal.

Η Huawei, από την πλευρά της, αρνήθηκε να σχολιάσει τα τελευταία δημοσιεύματα. Η εταιρεία έχει τονίσει, στο παρελθόν, ότι τα προϊόντα της δεν συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Γενικότερα, μια από τις ιδέες που εξετάζονται είναι να χρησιμοποιηθούν αυστηρότεροι έλεγχοι που όχι μόνο απαγορεύουν τις άμεσες συναλλαγές με την εταιρεία, αλλά να απαγορεύουν επίσης και τις εξαγωγές σε άλλες εταιρείες και μεσάζοντες που στη συνέχεια προμηθεύουν την Huawei.

ΗΠΑHuaweiεξαγωγέςΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα