Τα τουρκικά ΜΜΕ για το τηλεφώνημα Μητσοτάκη- Ερντογάν

Αναφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το απόγευμα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκαναν τα τουρκικά μέσα χωρίς ωστόσο να προσδώσουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην είδηση του τηλεφωνήματος.

Στο σύνολό τους τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Hürriyet, η Sözcü, το Haber7 επικαλούνται το ρεπορτάζ του Reuters για το θέμα και αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτούς του διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους και ότι

συζήτησαν για τον κορονοϊό και τον τουρισμό. Για την ώρα δηλαδή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαρροή από την τουρκική προεδρία για το θέμα.

Από την πλευρά της η Hürriyet, στην αγγλική της έκδοση αναφέρει επίσης τις δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη στην Ελλάδα, Burak Özügergin, ο οποίος "δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Άγκυρα είναι ανοιχτή στο να συζητήσει τις διαφορές της με την Ελλάδα και οι δύο γειτονικές χώρες μπορούν να επιλύσουν ζητήματα όπως τα δικαιώματα επί των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη διχοτόμηση του νησιού της Κύπρου, στο πλαίσιο της τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

Εκτός αυτού, η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει τις παλαιότερες δηλώσεις Μητσοτάκη, ο οποίος "εξέφρασε την ετοιμότητά του να συζητήσει την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία".

ΜητσοτακηςΕρντογάνΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα