Τα τέσσερα σενάρια για τη θέση του Μασκ στο Twitter

«Θα παραιτηθώ από CEO μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο να αναλάβει τη δουλειά!», είχε γράψει πριν λίγες μέρες στο Twitter, ο CEO της δημοφιλούς πλατφόρμας, Έλον Μασκ.

Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση ο Έλον Μασκ είχε γράψει ότι όταν έρθει η στιγμή θα διαχειρίζεται τις ομάδες λογισμικού και servers του Twitter.

Υπενθυμίζεται

ότι πριν λίγες μέρες ο δισεκατομμυριούχος δημιούργησε ένα poll για την αποχώρησή του από την πλατφόρμα, στο οποίο τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άτομα (57,5%) ψήφισαν θετικά.

Ενώ λοιπόν οι εικασίες γύρω από τη μελλοντική απόφαση του δισεκατομμυριούχου «φουντώνουν» το Quartz συγκέντρωσε μερικές από τις πιο επικρατέστερες προτάσεις για το ποιον θα μπορούσε να επιλέξει ο Μασκ ως νέο CEO.

Πρώτο σενάριο: Ο Μασκ επιλέγει νέο CEO εντός της εταιρείας

Ανάμεσα στα πιθανά ονόματα θα μπορούσαν να είναι η Sheryl Sandberg (πρώην Νο2 της Meta), ο Stewart Butterfield (συνιδρυτής των Flickr και Slack), ο Hamish McKenzie (συνιδρυτής της Substack που είχε δημοσιεύσει βιβλίο για τον Μασκ και την Tesla το 2018), ο Larry Ellison (συνιδρυτής της Oracle που συμμετείχε με 1 δισ. δολάρια στην προσφορά του Musk για την εξαγορά του Twitter) και ο Alexis Ohanian (συνιδρυτής του Reddit και venture capitalist).

Άλλα ονόματα μάνατζερ που θα μπορούσαν να πέσουν στο τραπέζι είναι του Richard Branson (ιδρυτή της Virgin Group), John Legere (πρώην CEO της T-Mobile, ο οποίος έχει προσφερθεί για τη θέση), η Katherine Maher (πρώην επικεφαλής της Wikimedia), η Maryana Iskander (νυν επικεφαλής της Wikimedia), ο Mathias Dopfner (CEO της Axel Springer), ο Steve Huffman (συνιδρυτής και CEO της Reddit), o Eric Schmidt (πρώην CEO της Google), ο Eddy Cue (υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple), ο Sean Parker (συνιδρυτής του Napster και πρώην πρόεδρος του Facebook), ο Adam D’Angelo (CEO της Quora) ο Jay Adelson (συνιδρυτής της Digg), ο Tim Stokely (συνιδρυτής της OnlyFans), ο Marc Benioff (CEO της Salesforce) και ο entrepreneur Mark Cuban.

Δεύτερο σενάριο: Ο Μασκ επιλέγει κάποιον από τον στενό κύκλο του

Ο Μασκ θα μπορούσε να επιλέξει τον CEO από τους συμβούλους του. Πρώτο πιθανό όνομα είναι ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής της Silicon Valley, Jason Calacanis και ο David Sacks, που ήδη έχουν τον ρόλο του συμβούλου στο Twitter.

Στο τραπέζι θα μπορούσε επίσης να πέσει το όνομα του Billy Markus, δημιουργού του dogecoin. Αλλά και οι δημοσιογράφοι στους οποίους ο Musk έδωσε τα λεγόμενα Twitter Files, όπως οι Bari Weiss και Matt Taibbi. Μία ιδέα θα ήταν επίσης ο Sriram Krishnan, που έχει εργαστεί στις Snap, Facebook και Microsoft και ήδη είναι σύμβουλος στο Twitter.

Τρίτο σενάριο: Ο Μασκ επιλέγει κάποιον μέσω από το Twitter

Θα μπορούσε να είναι ο συνιδρυτής και πρώην CEO Jack Dorsey, που είναι φίλος του Musk. Όμως είναι αμφίβολο ότι θα επέστρεφε για μία τρίτη θητεία ως CEO.

Θα μπορούσε επίσης να είναι ο Bret Taylor, πρώην πρόεδρος του δ.σ. του Twitter και co-CEO της Salesforce. Αλλά και οι συνιδρυτές του Twitter Evan Williams και Biz Stone, η πρώην επικεφαλής πωλήσεων Sarah Personette και η πρώην διευθύντρια προσωπικού Leslie Berland.

Τέταρτο σενάριο: Το «απίθανο» σενάριο

Σύμφωνα με το Quartz, στα πιο απίθανα ονόματα είναι διάφοροι μάνατζερ που έχουν εμπλοκή σε απάτες ή έχουν χάσει το επίπεδο τους.

Αυτά τα ονόματα είναι οι Adam Neumann, Sam Bankman-Fried, Elizabeth Holmes, Travis Kalanick, Martin Shkreli και Anna Delvey.

TwitterElon MuskCEOσενάρια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα