Τα σινιάλα για τον ελληνικό τουρισμό... από το ΝΑΤΟ

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ δεν έχει ασφαλώς άμεση σύνδεση με τον τουρισμό, ωστόσο, οι επαφές που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες έβγαλαν ειδήσεις που αφορούν τη... βαριά βιομηχανία της χώρας.

Στις συναντήσεις που είχε στο περιθώριο της Συνόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε πως έχει τον τουρισμό ψηλά στην ατζέντα του. Άλλωστε, η ελληνική οικονομία και

η ανάκαμψή της εξαρτάται άμεσα από το πώς θα κινηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος.

Γι’ αυτό και προσπάθησε να πείσει τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να βγάλει την Ελλάδα από την «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα και να διευκολύνει τα ταξίδια των Βρετανών στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Μπ. Τζόνσον για τη θετική επιδημιολογική πορεία της χώρας που, κατά τη γνώμη του, επιτρέπει την άρση των περιορισμών, από τη βρετανική κυβέρνηση, για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε να μην γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βέβαια, το γεγονός ότι ο κ. Τζόνσον λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε την αναστολή της απόφασης για άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό στη Βρετανία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το τέλος Ιουνίου, αλλά τελικά μεταφέρθηκε για τις 19 Ιουλίου.

Συνεπώς, θεωρείται δύσκολο σε αυτό το πλαίσιο να διευκολυνθούν τα ταξίδια, την ώρα μάλιστα που η TUI Βρετανίας ανακοίνωσε ότι περιορίζει κι αυτή από τη μεριά της τις εκδρομές προς τη χώρα μας.

Πιο ευχάριστα νέα προέκυψαν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας συμφώνησαν για ένα «ήρεμο καλοκαίρι».

Είναι δεδομένο πως η ηρεμία στο Αιγαίο λειτουργεί θετικά για τον ελληνικό τουρισμό, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που υπήρχε ανασφάλεια και ορισμένοι ίσως να σκέφτηκαν και δεύτερη φορά αν θα επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά.

Είναι δεδομένο λοιπόν πως η «εκεχειρία» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, εφόσον φυσικά επιβεβαιωθεί, αποτελεί μία θετική εξέλιξη που ενδεχομένως να δώσει την ώθηση που αναζητά ο ελληνικός τουρισμός για να πετύχει το δύσκολο στόχο του 50% των εσόδων του 2019.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΝΑΤΟΕΛΛΑΔΑΤουρισμόςΜητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα