Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν νέα ώθηση στη Wall Street

Την τέταρτη διαδοχική μέρα κερδών διανύει σήμερα (14/7) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών και εταιρειών να δίνουν τον ανοδικό «παλμό». Προηγουμένως, τα ικανοποιητικά μακροοικονομικά στοιχεία, ειδικά για τον πληθωρισμό, αποτελούσαν το «καύσιμο» της Wall Street.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,49% στις 32.562,44 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,31% στις 4.524,07 μονάδες και ο Nasdaq

κινείται υψηλότερα κατά 0,53% στις 14.213,86 μονάδες. Μάλιστα, ο S&P 500 και ο Nasdaq διευρύνουν τα ρεκόρ τους και φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Απρίλιο του 2022.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,5%, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,9% και ο Nasdaq Composite καταγράφει «άλμα» 3,5%, ολοκληρώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τον περασμένο Μάρτιο.

Στις εταιρικές μετοχές, η JPMorgan Chase σημειώνει σήμερα κέρδη άνω του 1% μετά την δημοσίευση των οικονομικών μεγεθών της, που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα. Η αμερικανική τράπεζα ενισχύθηκε από τα υψηλά επιτόκια και την αύξηση των εσόδων από τόκους. Στο ίδιο μήκος κύματος, η Wells Fargo κερδίζει σήμερα περισσότερο από 3% λόγω των καλύτερων από το αναμενόμενο κερδών της. Παράλληλα, η μετοχή της UnitedHealth καταγράφει «άλμα» 4,3% καθώς ο ασφαλιστικός κολοσσός ανέφερε καλύτερα από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα. Η εταιρεία αύξησε επίσης το guidance των κερδών της για ολόκληρο το έτος.

Παρ’ όλα αυτά, οι προσδοκίες γι' αυτή τη σεζόν είναι χαμηλές, με τους αναλυτές να προβλέπουν πτώση περίπου 7% σε ετήσια βάση στα κέρδη των εταιρειών του S&P 500, σύμφωνα με το FactSet. Αυτό θα σήμαινε τη χειρότερη σεζόν κερδών από το πανδημικό β’ τρίμηνο του 2020, όταν τα κέρδη του S&P 500 μειώθηκαν κατά 31,6%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στις ΗΠΑ υποχώρησε σε μηνιαία βάση κατά 0,2% έναντι συρρίκνωσης 0,1% τον Μάιο κι ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 0,1%. Στο 12μηνο οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν πτώση 6,1%. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τον Μάιο του 2020 και ακολούθησε το -5,7% του Μαΐου.

WALL STREET ΗΠΑJPMorgan Chase &CoWells FargoUNITEDHEALTHτιμές εισαγωγών
Keywords
Αναζητήσεις
ta-etairika-apotelesmata-dinoun-nea-othisi-sti-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα