ΣΥΡΙΖΑ: Οι 4 υποψήφιοι για την ηγεσία-Στο τραπέζι το χρονοδιάγραμμα

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου.

Στους τέσσερις ανέρχονται πλέον οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που είχαν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους, σήμερα έθεσαν υποψηφιότητες ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος

Τζουμάκας.

Παρά τις αρχικές διαρροές, ο Παύλος Πολάκης γνωστοποίησε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία αν δεν αλλάξει ο οδικός χάρτης για την εκλογή του προέδρου και δεν μετατεθεί η διαδικασία για μετά τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Είναι τα «πάντα ανοιχτά, αν οι διαδικασίες μετατεθούν για αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές» δήλωσε από την πλευρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την τοποθέτησή του στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, με το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες διαδικασίες προς το παρόν να... παίζεται.

Το χρονοδιάγραμμα, όπως εγκρίθηκε αρχικά από την Πολιτική Γραμματεία πριν από δύο εβδομάδες, ορίζει διαρκές συνέδριο στις 25 Αυγούστου, εσωκομματικές κάλπες για την εκλογή προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου, με τον δεύτερο γύρο ανάμεσα στους δύο πρώτους (αν χρειαστεί) στις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς και έκτακτο συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τάσσονται υπέρ αυτού του χρονοδιαγράμματος. Επιμένουν να «τρέξουν» οι εξελίξεις για να μην μείνει το κόμμα «ακέφαλο» για μεγάλο διάστημα, ενώ ο Νίκος Παππάς φαίνεται ότι τίθεται υπέρ μίας μικρής καθυστέρησης και ζητά να γίνουν οι εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου. Υπάρχει παράλληλα η πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα, την οποία υποστηρίζει και ο Παύλος Πολάκης, να μετατεθούν όλα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώνονται οι τοποθετήσεις των μελών της ΚΕ και θα ξεκινήσει ο κύκλος της ψηφοφορίας επί του κειμένου της εισήγησης.

Την πρότασή της για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κατεύθυνση ενός «νέου σύγχρονου αριστερού κόμματος που μπορεί να είναι ο κορμός, το κέντρο και ο βασικός εκφραστής του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου», ανέπτυξε η Έφη Αχτσιόγλου καταθέτοντας επισήμως την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεθοδικό, αποτελεσματικό, σύγχρονο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται και συνέχεια και τομή, τόνισε ο Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΕυκλείδης Τσακαλώτος στην τοποθέτησή του στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ. Ο κ. Τσακαλώτος, που ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος, είπε ότι μετά την ήττα χρειάζεται αναστοχασμός, σκέψη και συλλογικότητα, προσθέτοντας πως αυτό μπορεί να γίνει σε μια πορεία προς το συνέδριο.

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα μιας μεγάλης αντεπίθεσης του προοδευτικού κόσμου της χώρας, ξεκινάμε ένα εγχείρημα μιας νέας νικηφόρας πορείας» τόνισε ο Νίκος Παππάς καταθέτοντας επίσημα την υποψηφιότητά του.

Έκπληξη θεωρείται η υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα, η οποία έγινε γνωστή το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν έστειλε επιστολή προς το Προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. «Το κόμμα μας χρειάζεται ιδεολογική και πολιτική ανασύνταξη, οργανωτική διεύρυνση και νέο σχέδιο δράσης με θέσεις και πρωτοβουλίες που θα κινητοποιούν την κοινωνία σε δημιουργική αγωνιστική στάση και σε επιδίωξη λύσεων» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

ΣΥΡΙΖΑΠΣΈφη ΑχτσιόγλουΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΝίκος ΠαππάςΣτέφανος ΤζουμάκαςΠαύλος ΠολάκηςΔιονύσης Τεμπονέρας
Keywords
Αναζητήσεις
syriza-oi-4-ypopsifioi-gia-tin-igesia-sto-trapezi-to-chronodiagramma.htm
Τυχαία Θέματα