ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά για Predator στο κινητό του Σπίρτζη

11:57 9/9/2022 - Πηγή: Reporter

Μηνυτήρια αναφορά η οποία κάνει λόγο για ίχνη παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, με το λογισμικό Predator κατέθεσε την Παρασκευή (9/9) αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο.

Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα μετέβαινε στον Άρειο Πάγο, ωστόσο δεν είχε γίνει γνωστός

ο λόγος.

Η καταγγελία έγινε από τον ίδιο τον κ. Σπίρτζη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, που επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου με τη χρήση του λογισμικού Predator και αποφασίστηκε να γίνει επίσημη καταγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα της παρακολούθησης τοποθετείται τον Νοέμβριο του 2021.

Η πρωτοβουλία, όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, εκδηλώνεται την ώρα που η κυβέρνηση «επιχειρεί τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών εντός και εκτός κοινοβουλίου».

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο κ.Σπίρτζης σημείωσε ότι τον περσινό Νοέμβριο είχε εκδώσει δύο ανακοινώσεις με τίτλο “ο κ. Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει”, με αφορμή δημοσιεύματα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της “Εφημερίδας των Συντακτών”, ενώ είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτη τον κ. Μητσοτάκη, ως πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ. Αμέσως μετά, έλαβε διαδοχικά στο κινητό του δύο sms με παγίδες-link (efsyn.news.gr αντί του σωστού efsyn.gr). “Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να με παρακολουθήσουν, να μάθουν με ποιους μιλάω και τι λέω”, είπε.

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε την πληροφορία ότι η “παγίδα” στο δεύτερο sms ήταν η ίδια με εκείνη που εστάλη στους Ανδρουλάκη-Κουκάκη. “Άρα δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης από το ίδιο νοσηρό παράνομο κέντρο”, τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑΣπίρτζηςπαρακολουθήσειςPREDATORΑρειος Πάγος
Keywords
Τυχαία Θέματα