ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Η κατάθεση Ρέππα αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα

20:26 9/1/2024 - Πηγή: Reporter

«Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση του τέως Υπουργού Μεταφορών – Υποδομών κ. Δ. Ρέππα, ο οποίος, κατά τη σημερινή του κατάθεση ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής, ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν πολλοί λόγοι και αιτίες που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, όπως η μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης από τον Ιούλιο του 2019 και εφεξής, εξαιτίας πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί».

Τα παραπάνω αναφέρει κοινή δήλωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Μελών της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του τραγικού

δυστυχήματος των Τεμπών».

«Παρά το γεγονός, ότι η ευθύνη αποκατάστασης της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα ανήκε αποκλειστικά στην Κυβέρνηση και η αποκατάσταση απαιτούσε μια ελάχιστη δαπάνη, εντούτοις, ουδέποτε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκατέστησε το σύστημα τηλεδιοίκησης, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το δυστύχημα εκτός λειτουργίας.

Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε ότι, αν λειτουργούσε, θα είχε αποτρέψει το δυστύχημα. Καταρρέει για άλλη μία φορά το αφήγημα της ΝΔ ότι πρόκειται μόνο για ανθρώπινο λάθος ενός σταθμάρχη, ο οποίος - σύμφωνα με τον κ. Ρέππα - δεν προσελήφθη με αξιοκρατικά κριτήρια», προσθέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρούμε δεδομένες τις κυβερνητικές ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, που έχουν το ονοματεπώνυμο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων – όπως κατέθεσε και ο κ. Ρέππας – το εμπιστευτικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που κοινοποιήθηκε στο Υπ. Μεταφορών στις 4/10/2021», καταλήγει η ανακοίνωση.

#ΣΥΡΙΖΑ #Τέμπη #ΚΑΤΑΘΕΣΗ_ΡΕΠΠΑ #ΝΔ
Keywords
Αναζητήσεις
syriza-gia-tebi-i-katathesi-reppa-apodomei-to-kyvernitiko-afigima.htm
Τυχαία Θέματα