ΣΥΡΙΖΑ: Ένίσχυση κομμωτηρίων για αντιμετώπιση οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων κομμωτών-κουρέων.

Ο κλάδος των κουρέων – κομμωτών είναι αδιαμφισβήτητα από τους κλάδους που επλήγησαν έντονα από την πανδημία, καθώς αναγκάστηκαν σε υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας

τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρόλο αυτά, μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών καταστημάτων κουρέων – κομμωτών έχουν αποκλειστεί από τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η επιδότηση ενοικίου, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις περιπτώσεις αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας λόγω κρούσματος. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας, πραγματοποιείται εκτεταμένη παροχή υπηρεσιών του κλάδου κατ’ οίκον, που εκτός από αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους συνεπείς επαγγελματίες και σημαντική απώλεια εσόδων για το Κράτος, οδηγεί και σε υγειονομικό κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επιπλέον, στην ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θέτουν το θέμα για την εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για την πώληση προϊόντων με την επισήμανση «μόνο για επαγγελματική χρήση», τα οποία σήμερα πωλούνται ευρέως στην αγορά δημιουργώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.

Αναγνωρίζοντας τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά στον κλάδο των κουρέων – κομμωτών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ρωτούν του αρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν για την ενίσχυση του συγκεκριμένου κλάδου, αν πρόκειται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις περιπτώσεις αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας λόγω κρούσματος, αν πρόκειται να προβούν σε φορολογικές ελαφρύνσεις καθώς και με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την πώληση και χρήση προϊόντων μ την επισήμανση «μόνο για επαγγελματική χρήση».

ΣΥΡΙΖΑκομμωτήριαΟικονομικές επιπτώσειςπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Ένίσχυση,syriza, enischysi