ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιμαχίες» για το debate-Ανοιχτό διάλογο αντιπροτείνει ο Τσακαλώτος

Αντίθετες απόψεις φαίνεται να υπάρχουν μεταξύ των υποψηφίων για την Προεδρία στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς παρά την αρχική αποδοχή της πρότασης του Νίκου Παππά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «ζυγίζοντας» τις συνθήκες της περιόδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, «Βιώνουμε ένα δραματικό καλοκαίρι, με πυρκαγιές που προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στη χώρα, και αναδεικνύουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο, την αναποτελεσματικότητα

μιας τραγικής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους.

Κατά συνέπεια, η πρόταση για ένα debate, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των νέων δεδομένων αφού ενδεχόμενη διεξαγωγή του, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες.

Επειδή όμως ο διάλογος με τους πολίτες είναι διαρκές ζητούμενο, προτείναμε – αντί του debate– τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης με τη συμμετοχή και των τεσσάρων υποψηφίων, πρόταση που έγινε δεκτή και θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά – που είχε άλλωστε στείλει σχετική πρόσκληση.

Ανοιχτοί πάντοτε στο διάλογο και υπέρμαχοι της ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων – άλλωστε, με την Έφη, τον Νίκο, τον Στέφανο, δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά σύντροφοι – οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να έχουμε το μυαλό μας στις ανάγκες της χώρας και των συνανθρώπων μας και, φυσικά, το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία και στις πρόσκαιρες εντυπώσεις».

Το debate θα βοηθήσει τη συμμετοχή λέει ο Παππάς

Από την άλλη, ο εμπνευστής της ιδέας και υποψήφιος Πρόεδρος, Νίκος Παππάς, σε περιοδείες του σε Βόλο και Πάτρα χθες και σήμερα τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συνάντησης μεταξύ των υποψηφίων προέδρων «θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες, θα ήταν τεράστιο λάθος να μην κάνουμε πολιτικό γεγονός τη διαδικασία της 10ης Σεπτεμβρίου.

Το ντιμπέιτ θα βοηθήσει τη συμμετοχή», υποστήριξε με σιγουριά.

Ποιες οι εξελίξεις

Μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων πάντως (Έφης Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας) μόνο ο δεύτερος φαίνεται να είναι «θερμός» στη διεξαγωγή τηλεμαχίας.

Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Τζουμάκας δεν έχουν τοποθετηθεί, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και ακύρωσή του, δεδομένου ότι το αν και πότε θα γίνει θα ξανασυζητηθεί σε νέα σύσκεψη των υποψηφίων με τη Γραμματέα Ράνια Σβίγκου, την προσεχή Τετάρτη.

Στο μεταξύ έντονη είναι η φημολογία που θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να θέτει και αυτός υποψηφιότητα για την κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

ΤσακαλώτοςΈφη ΑχτσιόγλουΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΝίκος ΠαππάςΣΥΡΙΖΑDebateΤζουμάκας
Keywords
Αναζητήσεις
syriza-antimachies-gia-to-debate-anoichto-dialogo-antiproteinei-o-tsakalotos.htm
Τυχαία Θέματα