Συντάξεις: Ημέρα πληρωμών για δικαιούχους με μονό λήγοντα στον ΑΜΚΑ

Σήμερα ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την Πέμπτη 2 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προπληρωμής συντάξεων τροποποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ.

Αναλυτικότερα, σήμερα θα λάβουν τις συντάξεις Ιουλίου οι δικαιούχοι από ΙΚΑ, τράπεζες

και ΟΤΕ, των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9. Την Τετάρτη 24 Ιουνίου ακολουθούν οι δικαιούχοι, των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 2,4,6,8,0.

Ακολούθως, την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα καταβληθεί η σύνταξη για ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου οι συντάξεις Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ.

Τέλος, την Πέμπτη 2 Ιουλίου πληρώνονται οι επικουρικές συντάξεις.

Τι συμβαίνει με τα αναδρομικά

Στις 9 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν σε περίπου 250.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά 8 μηνών των επικουρικών συντάξεων, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι στο τέλος Ιουλίου για πρώτη φορά θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επίσης, μέσα στον Ιούλιο θα γίνει η πλήρης εφαρμογή και υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βρούτσης ανέφερε, ότι έχουν εκδοθεί οι πρώτες 840 ψηφιακές συντάξεις, αλλά δεν έχουν απονεμηθεί για λόγους αξιολόγησης.

Τέλος, για τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων ο κ. Βρούτσης σημείωσε το Σάββατο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως θα είναι για 12 μήνες, αλλά για το πότε και το πώς θα γίνει η καταβολή τους, θα πρέπει να προηγηθεί η σχετική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΑΤΛΑΣψηφιακή σύνταξηΓιάννης ΒρούτσηςΙούλιοςσυνταξιούχοιπροπληρωμήΕπικουρικές συντάξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα