Συνελήφθησαν η Καϊλή και ο σύντροφός της-Το σχόλιο του Κατάρ

Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, είναι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για το σκάνδαλο διαφθοράς που σχετίζεται με το Κατάρ, αναφέρει νέο δημοσίευμα της βελγικής Le Soir, που σημειώνει ακόμα ότι ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή αφέθηκε ελεύθερος.

«Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύποπτη για εμπλοκή σε ένα τεράστιο σχέδιο διαφθοράς που περιλαμβάνει νυν και πρώην βουλευτές, βοηθούς και άλλα δημόσια πρόσωπα από το ευρωπαϊκό περιβάλλον στις

Βρυξέλλες - υπάρχουν 14 αντιπρόεδροι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Εύα Καϊλή, ελληνικής υπηκοότητας, συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια πέρασε από ακρόαση ενώπιον των ανακριτών και του οικονομικου ανακριτή δικαστή Μισέλ Κλεζ. Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κοινοβουλευτικός βοηθός άλλου βουλευτή, είχε επίσης παραπεμφθεί σε ακρόαση», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Και συνεχίζει: «Στο τέλος αυτής της αστυνομικής κράτησης, η περίοδος της οποίας δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις 48 ώρες, η κα Καϊλή συνελήφθη, κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με πηγές των Le Soir και Knack. Ο σύντροφός της κατηγορείται επίσης και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, όπως και για τον πρώην βουλευτή του S&D Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Ο Φ., ένας λομπίστας των Βρυξελλών που συνελήφθη την Παρασκευή, παραμένει επίσης στο κελί».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της κυρίας Καϊλή, ο οποίος είχε πιαστεί με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών. Τέλος, ο Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα (S&D) ερευνήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας».

Τζεντιλόνι: Σκάνδαλο- πλήγμα στη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο επίτροπος Οικομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, έκανε λόγο για ένα σκάνδαλο που πλήττει τη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το σκάνδαλο διαφθοράς προκαλεί πολύ σοβαρή ζημιά στη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ανέκαθεν θεωρούνταν σημείο αναφοράς για τις αρχές.

Η ζημιά στη φήμη του θα είναι πολύ σοβαρή», σχολίασε.

Όπως σημείωσε, «αφορά σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έλαβαν χρήματα για να κλείσουν τα μάτια στις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ».

«Το Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια συσχέτισής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά»

Με ανακοίνωσή του το Κατάρ απορρίπτει «κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια συσχέτισής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Το κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια συσχέτισής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Οποιαδήποτε συσχέτιση της κυβέρνησης του Κατάρ με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη.

Το κράτος του Κατάρ εργάζεται μέσω της δέσμευσης ιδρυμάτων σε ίδρυμα και λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς».

ΚαϊλήΤΖΙΟΡΤΖΙΚατάρΤζεντιλόνιΔιαφθορά
Keywords
Τυχαία Θέματα