Συνεχίζονται οι απώλειες στη Wall Street- «Βουτιά» για την JPMorgan

Με σημαντικές απώλειες κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (14/7), στη «σκιά» των αποθαρρυντικών αποτελεσμάτων του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,58 % στις 30.287,76 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,68% στις 3.738,00 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 1,48% στις 11.078,68 μονάδες.

Οι πτωτικές κινήσεις στην αγορά

της Πέμπτης (14/7), έρχονται στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες (13/7), και στα οποία ο δείκτης τιμών καταναλωτή ξεπέρασε το 9%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Δεκέμβριο του 1981.

Τα παραπάνω δεδομένα, εντείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών πως η Fed θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας περαιτέρω το κόστος δανεισμού στην αμερικανική οικονομία.

«Το βασικό συμπέρασμα για τους επενδυτές είναι ότι η πολιτική της Fed παραμένει εξαρτώμενη από τα δεδομένα, συνεχίζοντας σε μια επιθετική τροχιά σύσφιξης έως ότου οι πληθωριστικές πιέσεις κορυφωθούν αποφασιστικά», τονίζουν σε σχετικό σημείωμά τους στελέχη της BCA Research.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, «βουτιά» 28% κατέγραψε η JPMorgan στα κέρδη για το β’ τρίμηνο, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής διέθεσε περισσότερα χρήματα για να καλύψει πιθανές ζημίες ενόψει των αυξανόμενων κινδύνων ύφεσης.

Η τράπεζα παρουσίασε κέρδη 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,76 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκε και η Morgan Stanley, η οποία κατέγραψε πτώση στα κέρδη της στο β' τρίμηνο, από τη συρρίκνωση των συμφωνιών εν μέσω της αυξανόμενης μεταβλητότητας που είχε επίπτωση στα μεγέθη του τομέα επενδυτικής τραπεζικής της εταιρείας.

Ειδικότερα, η επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,4 δισ. δολαρίων ή 1,39 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, έναντι 3,4 δισ. δολαρίων ή 1,85 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Wall StreetχρηματιστήριοαπώλειεςΗΠΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα