Συνεχίζεται το «πλήγμα» στα κρυπτονομίσματα λόγω Ρωσίας και Ουκρανίας

Τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα κινούνται πτωτικά την Τρίτη (22/2), καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας έχουν προκαλέσει αναστάτωση σστις παγκόσμιες αγορές.

Το Bitcoin «βυθίστηκε» ακόμα και στα 36.370 δολάρια νωρίς το πρωί, το χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Οι αναλυτές απέδωσαν την πτώση στην κλιμάκωση της έντασης Ρωσίας-Ουκρανίας. Το βράδυ της Δευτέρας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την αποστολή δυνάμεων σε δύο αποσχισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας

και είπε ότι θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Η κίνηση τροφοδότησε τους φόβους για εισβολή, οδηγώντας σε πτώση τις μετοχές παγκοσμίως, καθώς η όρεξη των επενδυτών για ρίσκο μειώνεται.

Το Bitcoin συχνά διαφημίζεται από τους υποστηρικτές του ως ένα ασφαλές «καταφύγιο» παρόμοιο με τον χρυσό, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσφέρει μια αποθήκη αξίας σε περιόδους αβεβαιότητας.

Ωστόσο πλέον η υπόθεση για το Βitcoin ως ένα είδος «ψηφιακού χρυσού» έχει καταρρεύσει, καθώς περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές άρχισαν να το εμπορεύονται και το κρυπτονόμισμα θεωρείται πλέον ότι ακολουθεί περισσότερο τις διακυμάνσεις των παραδοσιακών αγορών όπως οι μετοχές.

Το Bitcoin είναι τώρα πολύ κάτω από τα υψηλά όλων των εποχών πάνω από τα 68.000 δολάρια, στα οποία έφτασε τον Νοέμβριο του 2021.

«Σε μια τεταμένη κατάσταση, οι επενδυτές θα δώσουν προτεραιότητα σε εμπορεύματα όπως ο χρυσός και το αργό πετρέλαιο, αντί για τις μετοχές και τα κρυπτονομίσματα που ενέχουν μεγαλύερο ρίσκο», δήλωσε ο Γκρίφιν Άρντερν, της εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων Blofin.

Ο Ντου Γιουν, συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Huobi, είπε ότι η επόμενη ανοδική περίοδος για το Βitcoin είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί το νωρίτερο μέχρι το 2024, όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί το επόμενο λεγόμενο «halving».

Την Τρίτη, το Bitcoin υποχωρεί οριακά 0,01% στα 37.634,39 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,09% στα 2.604,45 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana χάνει 3,63% στα 85,20 δολάρια, το LUNA της Terra κερδίζει 5,60% στα 52,27 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 6,12% στο 0,867363 δολάριο.

Το Polkadot διολισθαίνει 1,03% στα 16,35 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 4,32% στο 0,129279 δολάριο και το Shiba Inu χάνει 3,41% στο 0,000025 δολάριο.

κρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαBitcoinethereum
Keywords
Τυχαία Θέματα