Συνεχίζεται το Market Pass και ξεκινάει το Youth Pass

11:21 7/7/2023 - Πηγή: Reporter

Το Καλάθι του Νοικοκυριού και το Market Pass είναι τα δύο βασικά μέτρα της κυβέρνησης έναντι της ακρίβειας και του πληθωρισμού, τα οποία κρίθηκε ότι βοηθούν τους πολίτες και θα μείνουν σε ισχύ.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στις προγραμματικές του δηλώσεις ότι επεκτείνεται το market pass τους επόμενους μήνες (τουλάχιστον άλλους τρεις) με στόχο την κάλυψη του 10% των μηνιαίων αγορών για τα περισσότερα νοικοκυριά.

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο, περίπου 200.000 νέοι 18 και

19 ετών θα λάβουν Youth Pass ύψους 150 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό που αποκτά μόνιμο χαρακτήρα, οι νέοι θα μπορούν να το δαπανήσουν, εντός της ελληνικής επικράτειας, σε αεροπορικές εταιρείες, σιδηροδρομικές & θαλάσσιες μεταφορές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, πολιτιστικές δράσεις, κ.α. Θα το λαμβάνουν όσοι κλείνουν τα 18.

Προϋπόθεση αποτελεί η υποβολή αίτησης στην ιστοσελίδα vouchers.gov.gr, ενώ πρέπει οι νέοι να έχουν κωδικούς Taxisnet.

Για το 2023 θα δοθεί επίσης εφάπαξ ενίσχυση, στο τέλος του έτους, σε όσους συνταξιούχους πλήττονται από την προσωπική διαφορά. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι που δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς ή η αύξηση ήταν μικρότερη από 7%, έλαβαν έκτακτο βοήθημα ύψους 200-300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

MARKET PASSYOUTH PASS
Keywords
Αναζητήσεις
synechizetai-to-market-pass-kai-xekinaei-to-youth-pass.htm
Τυχαία Θέματα